Vincento Sako Lietuvai koronaviruso laikotarpiui pritaikytas receptas, kai anties ruošime gali dalyvauti visa šeima.
Ant Kalėdinio ar Naujametinio stalo Pekino ančiai geriausiai būtų rinktis kuo liesesnę 2-3 kg
antį. Atidžiai išvalyti vidų nuo plaučių ir išpešioti padaigus.
Būtinų būtiniausiai aštriu peiliuku iš uodegos išpjauti dvi pupelių pavidalo riebalų liaukas. Taip pat
nupjauti sparnelių galiukus ir pašalinti kiek galima daugiau riebalų iš papilvės ir palei kaklą.
Taip paruoštą antį įdėti į talpesnius indus (statinaitę, kubilėlį, puodą ar kitokį indą),
užpilti sūrymu – taip, kad apsemtų paukštį per pusę delno.
Antį paslėgti ir laikyti dvi paras specialiai paruoštame sūryme, paukštį apverčiant kelis kartus.
Sūrymui 3 litruose virinto ir atvėsinto vandens ištirpinti 100 g druskos. Įpilti 50 g
sojos padažo, 30 g degtinės. Įdėti marliniame maišelyje cinamono lazdelę, čili paprikėlę,
imbiero šaknies gabalėlį, žvaigždanyžį, šaukštelį kalendrų sėklų.
Po dviejų parų antį išimti iš sūrymo, dėti ant grotelių virš kriauklės (geriau pakabinus
už kaklo) ir gerai nuvarvinti. Po to švariai nušluostyti, taip pat iššluostyti ir anties vidų.
Sūrymo neišpilti, o užvirinti ir karštą samčiu pilti ant grotelių paguldytos anties ją pavartant.
Paskui likusį ant anties skysti sausai nušluostyti popieriniu rankšluosčiu. Galiausiai antį
ištepti skystu medumi.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Taip paruoštą antį dėti ant sezamo aliejumi išteptų orkaitės
grotelių, po apačia dėti gilią skardą taukams nuvarvėti. Atskirai dėti indą su vandeniu, kad
orkaitėje susidarytų drėgmė ir kepti 2,5 valandos 180 C temperatūroje.
Kol antis kepa, reikia paruošti blynelius. Iš 300 g persijotų kvietinių miltų, 130 g
gazuoto vandens, 130 g pieno, 4 kiaušinių, 40 g sezamo aliejaus ir 5 g druskos suplakti
blendinį.
Blendinį išmaišyti su 50 g labai smulkiai supjaustytų svogūnlaiškių. Lietinius
blyneliams kepti ant teptuku sezamo aliejumi pateptos įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių
paskrudinant. Blendinį pilti plonu sluoksniu, prieš pasemiant, blendinį vis paplakti.
Padažui 80 g sojos padažo išplakti su 20 g Kaukazo adžikos ir 10 g
skysto medaus.
Keptą antį išimti iš orkaitės, 10 minučių palaikyti ir tik po to supjaustyti gabalėliais kaip
parodyta nuotraukoje.
Keturiems žmonėms plonais šiaudeliais supjaustyti 500 gramų agurkų ir 50
gramų svogūnlaiškių.
Valgytojai turi imti blynelį, ant jo dėti antienos, agurkų, svogūnlaiškių, susukti
tūtele ir, mirkant į padažą, valgyti…
92,295 peržiūrų (-a)
Ai, ai ai. Čia gi Arūno Gedžiaus, dabar vadinamo Vincentu Saku, dar kulinarijos “ŽINOVU“ receptas. Iš kažkur nurašytas. Žmogus kitokio darbo nedirba. Reikia pinigėlių užsidirbti. Sėkmės.