Reikės:
600 g miltų, 300 g sviesto, 500 g cukraus, 3 kiaušiniai, 500 g varškės, 3-4 obuoliai, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, šaukštelis cinamono.
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą, pusę cukraus (250 g), miltus, kepimo miltelius ir šaukštelį vanilinio cukraus sudėti į dubenį ir suminkyti tešlos trupinius, kad gautųsi tarsi „smėlis“. Kitame dubenyje išplakti varškę, kiaušinius, likusį cukrų ir vanilę. Taip pat atskirame inde sumaišome nuskustus ir gana plonom skiltelėm supjaustytus obuolius su cinamonu. Tada išklojame skardą kepimo popieriumi ir sluoksniuojame: pusė miltų „smėlio“, ant viršaus varškės masė, ant varškės obuoliai, ant obuolių dedame likusius miltų trupinius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 h-1 h 15 min.
Skanaus!
Eglės Pakalniškytės receptas

 

Kokioms naujienoms teikiate pirmenybę?

View Results

Loading ... Loading ...

 24,655 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes