Pagėgių šiupinys su žąsiena.
Vienai porcija reikia:
- 100 g šviežios arba vytintos žąsienos,
- 80 g mirkytų pupelių,
- 80 g mirkytų žirnių su luobele,
- 20 g morkų,
- 10 g svogūnų,
- lauro lapelio,
- 2 juodųjų pipirų,
- 3g druskos,
- 5 g aliejaus,
- 5 g žąsinių taukų,
- 1g maltų kalendrų.
Pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų. Tada suberti išmirkytas pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės. Po to pagardinti druska, maltomis kalendromis ir išmaišyti.
Žąsieną supjaustyti mažesniais gabaliukais ir ištroškinti žąsiniuose taukuose.
Atleidžiant šiupinį, ant viršaus sudėlioti žąsieną.
1,944 peržiūrų (-a)