Barščiai su "auselėmis".

Baravykų įdarui:

120 g džiovintų baravykų,

200 g vandens,

50 g svogūnų,

50 g tikro kaimiško sviesto,

3 g druskos.

„Auselių“ tešlai:

320 g išsijotų kvietinių miltų,

120 ml kambario temperatūros vandens,

kaimiško kiaušinio trynio ir pusės baltymo,

7 g druskos,

20 g kvietinių miltų pabarstymui.

Gamyba:

Džiovintus baravykus porai valandų užmerkti šaltame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti mažais kubeliais, nuoviro neišpilti, nes iš jo bus verdami lietuviški baršteliai. Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti svieste, kol suminkštės, tada sudėti baravykus ir, uždengus dangtį, ant lėtos ugnies patroškinti 10 minučių, pagardinti druska Po to atvėsinti.

Išsijotus miltus suberti kalvele ant stalo, viršuje padaryti duobutę, tenai įmušti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens ir išmaišyti kietą tešlą. Tešlą suvynioti į virtuvinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai, kad gerai sunoktų ir taptų elastinga. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti  6×6 cm dydžio kvadratais, ant jų dėti po šaukštelį įdaro. Suformuoti „auseles“ ir išvirti jas pasūdytame vandenyje (1 kilogramui auselių  reikia 4 l vandens ir 40 g druskos). „Auseles“  visada reikia virti atskirai, nes viralas tampa miltingu drumstu ir gerai mitybai netinkamu.

Vienai porcijai įpilti 250 g gerai iškoštos burokėlių giros, 50 g baravykų nuoviro, įmesti laurų lapelį, kelis kvapiuosius pipirus ir užvirinti, laurų lapus ir pipirus išmesti.

 105,777 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes