Nors už lango vis sparčiau pakvimpa pavasariu, tačiau, deja, dar gyvename karantino sąlygomis ir daugiau laiko leidžiame savo namuose. Kad neprailgtų šis laikas, o ypač – pavasariniai savaitgaliai, kviečiame  pasilepinti saldumynais ir su šeima pasigaminti ypatingą desertą. Kartu su kulinarijos meistre Aliona Piagaj iš desertų įmonės „La Farine“ šį kartą pasigaminsime ypatingą „Makarons“ desertą, kuris jūsų vakarą, kad ir karantino metu, namuose padarys jaukų ir nepamirštamą.

Šiam receptui reikės:

Morengo su 26 proc. pamažintu cukraus  kiekiu;

115 g kiaušinio baltymo;

150 g cukraus;

165 g migdolinių miltų;

80 g cukraus pudros.

Gaminimas: į plaktuvą įdedame kiaušinių baltymus su cukrumi. Plakame 40 minučių vidutiniu greičiu. Į kita indą sumaišome migdolų miltus ir cukraus pudrą – visą masę nusijoti. Kai abi masės yra paruoštos, viską kartu sumaišome. Masę dedame į konditerinį maišelį, išspaudžiame „dangteliais”. Paliekame 15 minučių, kad pradėtų veikti pudra. Kepame 15 minučių 140 laipsnių temperatūroje ir paliekame atvėsti. Užpildome morengus ganašu.

Ganašas – baltas belgiškas šokoladas (Callebaut – sumaišytas su 30 proc. riebumo grietinėle)

Ganašui reikės: 

200 g šokolado;

100 g 30 proc. grietinėlės.

Gaminimas: vandens vonelėje ištirpdome  200 g šokolado su 100 g 30% grietinėle. Tada susiformuoja vientisa masė. Uždedame maistinę plėvelę. Paliekama 8 valandoms. Kai ganašas stabilizuotas, plakame kelias minutes mažu greičiu. Paruoštą ganašą dedame į konditerinį maišelį. Užpildome „dangtelius”. 

 Ir štai – Makarons paruoštas.

Galbūt šis receptas jums pasirodys sudėtingas, tačiau tikrai viskas pavyks kuo puikiausiai. Gaminkime kartu savo namuose ir likime sveiki.

Kulinarijos meistrė Aliona Piagaj iš desertų įmonės „La Farine“ 

 86,607 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes