Sanatorija – kokia ji? Pasinerkite į trumpą ekskursiją ir žvilgtelėkite iš arčiau kokios pagrindinės sanatorijos sveikatinimo kryptys, taip pat sužinokite daugiau apie natūralius Lietuvos gamtos stebuklus ir dar šią vasarą atraskite „Eglės sanatoriją“ Druskininkuose arba Birštone.

 

Kas yra sanatorinis gydymas?

Tai gydymas, pagrįstas natūraliais ir pritaikytais gamtiniais veiksniais, paremtas senomis tradicijomis, integruotomis į šiuolaikinę mediciną. Taikant sanatorinį gydymą vadovaujamasi trimis pagrindinėmis kryptimis: holistiniu požiūriu į žmogų, kai gilinamasi į žmogaus visumą – jo kūną, protą, emocijas ir elgesį, o ne tik į organizmo siunčiamus simptomus. Taip pat vadovaujamasi kognityviniu požiūriu, kai manoma, kad žmogaus mintys, nuotaika, elgesys, jausmai ir kūno pojūčiai yra neatsiejamos organizmo dalys, kurios sąveikaudamos su aplinka veikia mūsų fizinį kūną ir turi tiesioginės įtakos sveikimo procesui. Ir trečiasis požiūrio taškas – įsisąmoninimas (angl. mindfulness) – jausmų ir proto harmonija.

Natūralūs gamtiniai veiksniai. Kokie jie?

Natūralių Druskininkų ir Birštono kurortuose trykštančių mineralinio vandens šaltinių naudojimas gydymui vadinamas balneoterapija. Tai yra vienas iš trijų gydomųjų gamtinių veiksnių, pasitelkiamas sanatoriniam gydymui. Mokslinių tyrimų metu įrodyta, kad šis vanduo turi daugybę gydomųjų savybių, jis yra ne tik geriamas, bet ir naudojamas įvairiose procedūrose.

Kitas natūralus gamtinis veiksnys – gydomasis durpinis purvas, vadinamas peloidoterapija. Jis procedūrose naudojamas vienas (įvyniojimams) arba maišomas su mineraliniu vandeniu. Šių natūralių gamtinių veiksnių derinys – išties unikalus: grūdina organizmą, gerina kraujotaką ir limfos apytaką, didina deguonies įsisavinimą, mažina uždegiminius procesus, skausmą, šalina iš organizmo toksinus, teigiamai veikia centrinės nervų sistemos funkciją bei pasižymi kitomis sveikatinančiomis savybėmis.

Sanatoriniam gydymui ne mažiau svarbi ir klimatoterapija – įvairių klimato faktorių ir vietovės ypatumų naudojimas gydymui. „Eglės sanatorija“ įsikūrusi dviejuose kurortiniuose miestuose – Druskininkuose ir Birštone – gamtos apdovanotose vietose: sanatorijos apsuptos didingų medžių, tyvuliuojančios upės, išraizgytų miško takelių… Visa tai kartu užtikrina tyrą orą, tikrą sielos ramybę ir atgaivą.

 Druskininkai ar Birštonas?

„Eglės sanatorija“ Druskininkuose – tai lyg atskiras sveikatingumo miestelis, įsikūręs atokiau nuo miesto centro. Be gyvenamųjų korpusų čia įrengti du baseinų ir pirčių kompleksai, gydyklos, kavinės, mineralinio vandens biuvetės, stiklinė galerija, vaikų kambarys, Žiemos sodas, lauke – refleksoterapinis takas, vaistažolių sodas, teniso kortai, krepšinio aikštelė ir kita.

Sanatorijoje Druskininkuose galima pasirinkti pageidaujamą komforto lygį: Economy skirtas mėgstantiems pasivaikščiojimus gryname ore – čia didžioji dalis procedūrų bei maitinimo salė pasiekiama einant lauko takais. Standard komforto lygis – aukso vidurys. Didžioji dalis paslaugų pasiekiamos neišėjus į lauką – į jas patekti galima keliaujant stikline galerija. Comfort – aukščiausias komforto lygis. Čia gyvenantys sanatorijos svečiai procedūras, maitinimo salę ir pramogas gali pasiekti neišėję į lauką, viskas įkurta po vienu stogu. Svarstant, kurį komforto lygį pasirinkti, svarbu paminėti, kad, nepaisant pasirinkto lygio, visiems klientams suteikiamos vienodos, aukščiausios kokybės sveikatinimo bei gydymo paslaugos.

Pušynų apsupty, netoliese tyvuliuojant Nemunui, įsikūrusi „Eglės sanatorija“ Birštone. Tai kompleksas, sudarytas iš keturių tarpusavyje sujungtų gyvenamųjų korpusų ir gydyklos. Čia sanatorijos svečiai gali komfortiškai, neišėję į lauką, pasiekti bet kurią sanatorijos vietą, tad svečiams siūlomas vienas, aukščiausias – Comfort – lygis. Sanatorijoje įrengtas baseinų ir pirčių kompleksas, SPA centras, Gintaro SPA, mineralinio vandens biuvetė, kavinės, konferencijų salės, vaikų kambarys, lauke – teniso kortai, vaikų žaidimų aikštelė ir kita. Taip pat tik Birštone atskirai įrengtuose sanatorijos apartamentuose sudaryta galimybė svečiams apsistoti drauge su augintiniu.

Atvykdami su sanatorinio gydymo programa galite pasirinkti jums patraukliausią kainą pagal norimą komforto lygį – nuo 71 Eur (Economy), nuo 81 Eur (Standard) arba nuo 91 Eur (Comfort). Sanatorijoje viskas suplanuota už jus, tad į jūsų sveikatinimo programą įeina apgyvendinimas pasirinkto tipo kambaryje, 3 kartų per parą maitinimas, gydomosios procedūros pagal pasirinktą programą ir ne tik! Iki rugpjūčio 31 d. „Eglės sanatorija“ visiems sanatorijoje apsistojusiems klientams dovanoja ir nemokamus apsilankymus baseinų ir pirčių komplekse!

Daugiau informacijos ir rezervacija telefonu +370 313 60 220 arba sanatorija.lt

REKLAMA

 743,187 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes