Svenvcelės avienos šiupinys.

Svencelės avienos šiupinys. 

Vienai porcijai reikia:

  • 100 g avienos arba ėrienos,
  • 80 g bulvių,
  • 80 g morkų,
  • 80 g mirkytų pupelių,
  • 80 g mirkytų žirnių su luobele,
  • 10 g svogūnų,
  • 10 g aliejaus,
  • lauro lapelio,
  • 2 kvapiųjų pipirų,
  • 3 g druskos.

Pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepinti, kad svogūnai suminkštėtų. Tada suberti išmirkytas pupeles, žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės. Po to sudėti gabalais supjaustytas nuskustas bulves, griežinėliais supjaustytas morkas  ir troškinti, kol suminkštės bulvės ir morkos, pagardinti druska ir išmaišyti.

Avieną supjaustyti mažesniais gabaliukais, ištroškinti aliejuje, sudėti į šiupinį ir viską gerai išmaišyti.

 

 1,552 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes