Priekulės šiupinys su kraujine dešra.
Vienai porcija reikia:
- 100 g riebios kraujinės dešros,
- 80 g mirkytų perlinių kruopų,
- 80 g mirkytų žirnių su luobele,
- 80 g mirkytų baltų pupelių,
- 10 g morkų,
- 10 g svogūnų,
- lauro lapelio,
- 2 juodųjų pipirų,
- 3 g druskos,
- 5 g aliejaus,
- 5 g kiaulinių taukų,
- (mūsų laikais) žiupsnelio smulkintų petražolių.
Perlines kruopas, pupeles ir žirnius, per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų. Tada suberti išmirkytas perlines kruopas, pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės perlinės kruopos. Po to pagardinti druska ir išmaišyti.
Kraujinę dešrą supjaustyti ripkelėmis ir apskrudinti kiauliniuose taukuose.
Atleidžiant šiupinį, ant viršaus sudėlioti pakepintas kraujinės dešros ripkeles, užbarstyti petražolėmis.
2,521 peržiūrų (-a)