Venckų šiupinys su riebia kiauliena.
Vienai porcija reikia:
- 100 g riebios kiaulienos,
- 80 g perlinių kruopų,
- 80 g mirkytų rudų pupelių,
- 80 g žirnių su luobele,
- 20 g morkų,
- 10 g svogūnų,
- lauro lapelio,
- 2 juodųjų pipirų,
- 3g druskos,
- 5 g aliejaus,
- 5 g kiaulinių taukų,
- 1g džiovintų raudonėlių.
Perlines kruopas, žirnius ir pupeles per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų. Tada suberti išmirkytas perlines kruopas, pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupos. Po to pagardinti druska, džiovintais raudonėliais ir išmaišyti.
Riebią kiaulieną supjaustyti mažesniais gabaliukais ir ištroškinti kiauliniuose taukuose.
Atleidžiant šiupinį, kiaulienos gabaliukus išdėlioti ant šiupinio.
44,826 peržiūrų (-a)