Vilkyčių šiupinys su kiaulienos šonine.
Vienai porcija reikia:
- 100 g karštai rūkytos riebios kiaulienos šoninės,
- 80 g mirkytų pupų,
- 80 g mirkytų pupelių,
- 80 g mirkytų žirnių,
- česnako vienos skiltelės,
- 20 g morkų,
- 10 g svogūnų,
- lauro lapo,
- 2 juodųjų pipirų,
- 3 g druskos,
- 5 g aliejaus,
- 5 g kiaulinių taukų,
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių.
Pupas, pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5g aliejaus, įmesti česnako skiltelę, smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų. Tada suberti išmirkyta pupas, pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės. Pagardinti druska, džiovintais čiobreliais ir išmaišyti.
Kiaulienos šoninę supjaustyti pailgais gabaliukais, apkepinti kiauliniuose taukuose, sudėti į šiupinį ir viską gerai išmaišyti.
82,565 peržiūrų (-a)