Drevernos Užgavėnių žvejų šiupinys.

Drevernos Užgavėnių žvejų šiupinys.

Vienai porcijai reikia:

  • 100 g šviežios arba 50 g džiovintos vėgėlės,
  • česnako vienos skiltelės,
  • 10 g morkų,
  • 10 g svogūnų,
  • lauro lapo,
  • 2 kvapiųjų pipirų,
  • 3 g druskos,
  • 100 g bulvių,
  • 80 g mirkytų žirnių su luobele,
  • 80 g mirkytų baltųjų pupelių,
  • 5 g aliejaus,
  • (mūsų laikais) žiupsnelio smulkintų krapų arba šakelę peletrūno.

Žirnius ir pupeles per naktį išmirkyti. Į puodą įpilti 5g aliejaus, įmesti česnako skiltelę, smulkiai supjaustytus svogūnus, mažais kubeliais supjaustytas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų. Tada suberti išmirkytus žirnius ir pupeles, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės. Po to sudėti gabalais supjaustytas nuskustas bulves ir troškinti, kol suminkštės bulvės, pagardinti druska.

Džiovintą vėgėlę atmirkyti vandenyje, nuspausti drėgmę, supjaustyti gabalais ir apkepinti aliejuje arba perpus su kaimiškai lydytu sviestu. Keptus vėgėlės gabalus sudėti į atskirą dubenį.

Atleidžiant šiupinį, ant viršaus uždėti keptus vėgėlės gabalus, užbarstyti žiupsnelį smulkintų krapų arba uždėti šakelę peletrūno.

Išėjus ledams ir pradėjus žvejybą mariose, svečiams, šventėms, vestuvėms, krikštynoms dreverniškiai šiupinį ruošdavo su unguriu!!!

 93,038 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes