Dvi paras s?dyta, medumi ?trinta ir orkait?je kepta antis.

Vincento Sako Lietuvai koronaviruso laikotarpiui pritaikytas receptas, kai anties ruo?ime gali dalyvauti visa ?eima.

Ant Kal?dinio ar Naujametinio stalo Pekino an?iai geriausiai b?t? rinktis kuo liesesn? 2-3 kg
ant?. Atid?iai i?valyti vid? nuo plau?i? ir i?pe?ioti padaigus.

B?tin? b?tiniausiai a?triu peiliuku i? uodegos i?pjauti dvi pupeli? pavidalo riebal? liaukas. Taip pat
nupjauti sparneli? galiukus ir pa?alinti kiek galima daugiau riebal? i? papilv?s ir palei kakl?.
Taip paruo?t? ant? ?d?ti ? talpesnius indus (statinait?, kubil?l?, puod? ar kitok? ind?),
u?pilti s?rymu ? taip, kad apsemt? pauk?t? per pus? delno.

Ant? pasl?gti ir laikyti dvi paras specialiai paruo?tame s?ryme, pauk?t? apver?iant kelis kartus.

S?rymui 3 litruose virinto ir atv?sinto vandens i?tirpinti 100 g druskos. ?pilti 50 g
sojos pada?o, 30 g degtin?s. ?d?ti marliniame mai?elyje cinamono lazdel?, ?ili paprik?l?,
imbiero ?aknies gabal?l?, ?vaig?dany??, ?auk?tel? kalendr? s?kl?.
Po dviej? par? ant? i?imti i? s?rymo, d?ti ant groteli? vir? kriaukl?s (geriau pakabinus
u? kaklo) ir gerai nuvarvinti. Po to ?variai nu?luostyti, taip pat i??luostyti ir anties vid?.
S?rymo nei?pilti, o u?virinti ir kar?t? sam?iu pilti ant groteli? paguldytos anties j? pavartant.
Paskui likus? ant anties skysti sausai nu?luostyti popieriniu rank?luos?iu. Galiausiai ant?
i?tepti skystu medumi.
Orkait? ?kaitinti iki 200 C. Taip paruo?t? ant? d?ti ant sezamo aliejumi i?tept? orkait?s
groteli?, po apa?ia d?ti gili? skard? taukams nuvarv?ti. Atskirai d?ti ind? su vandeniu, kad
orkait?je susidaryt? dr?gm? ir kepti 2,5 valandos 180 C temperat?roje.

Kol antis kepa, reikia paruo?ti blynelius. I? 300 g persijot? kvietini? milt?, 130 g
gazuoto vandens, 130 g pieno, 4 kiau?ini?, 40 g sezamo aliejaus ir 5 g druskos suplakti
blendin?.

Blendin? i?mai?yti su 50 g labai smulkiai supjaustyt? svog?nlai?ki?. Lietinius
blyneliams kepti ant teptuku sezamo aliejumi pateptos ?kaitintos keptuv?s i? abiej? pusi?
paskrudinant. Blendin? pilti plonu sluoksniu, prie? pasemiant, blendin? vis paplakti.

Pada?ui 80 g sojos pada?o i?plakti su 20 g Kaukazo ad?ikos ir 10 g
skysto medaus.
Kept? ant? i?imti i? orkait?s, 10 minu?i? palaikyti ir tik po to supjaustyti gabal?liais kaip
parodyta nuotraukoje.
Keturiems ?mon?ms plonais ?iaudeliais supjaustyti 500 gram? agurk? ir 50
gram? svog?nlai?ki?.
Valgytojai turi imti blynel?, ant jo d?ti antienos, agurk?, svog?nlai?ki?, susukti
t?tele ir, mirkant ? pada??, valgyti…

 91,302 per?i?r? (-a)

33% Likes
67% Dislikes
One thought on “Dvi paras s?dyta ir medumi ?trinta kal?din? antis”
  1. Ai, ai ai. ?ia gi Ar?no Ged?iaus, dabar vadinamo Vincentu Saku, dar kulinarijos “?INOVU? receptas. I? ka?kur nura?ytas. ?mogus kitokio darbo nedirba. Reikia pinig?li? u?sidirbti. S?km?s.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE