Už Vasaros šventę, skirtą Savivaldybės administracijos darbuotojams, mokesčių mokėtojai sumokėjo beveik 3 tūkstančius eurų. Asociatyvi nuotr.

„Gal Savivaldybė už 10 eurų padovanotų šventę ir mano tėvams pensininkams, jų kaimynams ir kitiems rajono gyventojams?“ – tokį klausimą į „Švyturio“ redakciją paskambinęs mestelėjo vienas kretingiškis, pasipiktinęs Kretingos rajono savivaldybės administracijos surengta išvyka į Baltų mitologinį parką prieš gerą savaitę, rugpjūčio 14 d.


Ar nešvaistomi mokesčių mokėtojų pinigai?
Daugiau nei 100 Savivaldybės darbuotojų su vasara atsisveikino praėjusį penktadienį.
„Mano kaimynė dirba Savivaldybėje ir labai džiaugėsi, kaip jai linksma buvo ir smagu šventėje, kaip jie smagiai leido laiką, o kainavo jiems tai tik po 10 eurų žmogui. Suprantu, kad jiems buvo labai linksma, bet mano tėvai pensininkai galbūt irgi norėtų pakeliauti, turėti visos dienos išvyką tik už 10 eurų. Juk tai – mūsų, mokesčių mokėtojų, pinigai. Ar tikrai toks būdas biudžeto lėšoms išleisti yra pats tikslingiausias?“ – piktinosi kretingiškis, prisistatęs Jono Gagilo vardu.


Vyras sakė pasidomėjęs autobusų nuomos kainomis, skelbiamomis Savivaldybės įmonės „Kretingos autobusų parkas“.
„Juk kokia didelė vienos valandos kaina! O čia jie linksminosi visą dieną. Tikrai nepakaktų po 10 eurų vienam žmogui! Ir šitaip taškomi Savivaldybės pinigai. Juk valstybės darbuotojai uždirba tikrai daugiau, nei kad mano tėvai kad gauna pensijos, ir valdininkai patys gali susimokėti už tokias šventes“, – neslėpė pasipiktinimo skaitytojas.


Straipsnio autorė paskambino Administracijos direktorei Jolantai Girdvainei, bet ši, išgirdusi apie sulauktą skaitytojo skambutį, nusijuokė atsakydama: „Neskambino jums turbūt niekas. Čia provokacinis klausimas, bet nieko tokio“.

Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė paprastą laikraščio klausimą apie kolektyvo šventę pavadino žurnalistų provokacija. Asociatyvi nuotr.

Ir toliau tęsė: „Aš, kaip vadovė, kuriai rūpi personalo motyvacija, džiaugiuosi, kad yra galimybė darbuotojams pabūti kartu neformalioje aplinkoje. Tokios tradicijos – visam kolektyvui kartu paminėti Vasaros šventę – Savivaldybė laikosi devynerius metus“.
Direktorė atskleidė, kad išvykoje dalyvavo 110 Savivaldybės darbuotojų.
„Kiekvienam iš Savivaldybės speclėšų buvo skirta 26 eurai. Tokio pasibuvimo turime labai mažai. Administracijos darbuotojai dirba net skirtinguose pastatuose, net ne visi pažįsta vieni kitus. Tokia šventė yra geras būdas susipažinti, pasibūti neformalioje aplinkoje. Aš manau, kad vadovai privalo galvoti, kaip sujungti kolektyvą“, – sakė J. Girdvainė.

Autobuso nuomai – mažesnioji dalis
Penktadienį 16 val. „Švyturio“ kalbintas „Kretingos autobusų parko“ direktorius Arvydas Dyburys negalėjo pasakyti, kiek konkrečiai už autobuso nuomą šiai išvykai buvo sumokėta, nes darbuotojams jau buvo pasibaigęs darbo laikas ir, pasak jo, niekas nebegalėjo pateikti dokumentų.
„Buvo išnuomotas vienas autobusas. Kiti galbūt vyko savo transportu, nežinau. O kainos visiems, taip pat ir Savivaldybei, taikomos tos pačios, ir yra skelbiamos mūsų įmonės internetinėje svetainėje. Tačiau, jeigu vienam žmogui buvo skirta po 26 eurus, mes tikrai negavome kelių tūkstančių eurų. Autobuso nuomai, vadinasi, buvo skirta mažesnioji dalis“, – sakė Savivaldybės įmonės direktorius.

 18,158 peržiūrų (-a)

58% LikesVS
42% Dislikes
One thought on “2860 Eur – daug ar normaliai už Savivaldybės administracijos šventę?”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE