Stop kadras iš, direkcijos manymu, itin džiugaus įvykio Salantuose filmavimo, skelbiamo Salantų regioninio parko direkcijos faceboook paskyroje.

Šiandien gręžiamos salantiškių širdys. Video įrašu su širdį draskančiais garsais ką tik pasidalijo Salantų regioninio parko direkcija savo facebook paskyroje.

De facto prasidėjo Salantų užtvankos griovimo darbai.

Gyventojų viešinimas apie planuojamą užtvankos naikinimą buvo vykdomas formaliai, pasidalijant šia žinia Salantų regioninio parko direkcijos puslapyje, o paskui viešai kai kuriems veikėjams išsityčiojus iš salantiškių, kodėl šie karts nuo karto neįkišantys savo nosies į svetainę salanturp.lt. O mažu kas svarbaus vyksta?

Salantų regioninis parkas ir toliau atkakliai pats save informuoja, kas dedasi jo pasaulyje arba kitų žmonių pasauliuose jo rankomis. Joks direkcijos darbuotojas, regis, niekada net nepasivargina kompiuterio pelės ir klavišų spustelėti kelis kartus daugiau nei įprastai ir pasidalinti naujienomis salantiškių aktyviai lankomoje facebook grupėje “Salantų krašto naujienos”, kurią administruoja vietinė Tarybos narė Vitalija Valančiutė. Pastaroji už direkciją ir atlieka informacijos sklaidos darbus – čia nuosekliai dalinasi ir regioninio parko naujienomis. Kaip teigė “Švyturiui” – už dyka.

Na, o minima įstaiga, įžūliai ignoruodama faktą, kad įvykis absoliučiai absoliučiausiai salantiškiams ne džiaugsmingas, savo paskyroje klykauja:

“Istorinis įvykis Salantuose! Šiandien Salantų miesto gyventojai galėjo girdėti neįprastus garsus, sklindančius nuo Salantų m. užtvankos. Aidėjo pirmieji technikos dūžiai. Pradėtos ardyti užtvankos pralaidos betoninės sienos. Įsibėgėja projekto „Žuvų migracijos kliūčių pašalinimas ties Salantų miesto užtvanka ir vandens telkinio būklės gerinimas, siekiant atkurti Salanto upės vagą“ darbai”.
Empatijos – nulis. Tartum rašytų kokie sociopatai. Bent jau apsimestų, kad edukuoja, pakartotų apie tokio projekto svarbą – iš savo požiūrio taško, o ne šitaip džiaugsmą upeliais lietų…
Čia tas istorinis įvykis – tarsi vinimis į salantiškių į širdis:
https://www.facebook.com/watch/?v=171951651684717

 1,064,447 peržiūrų (-a)

37% LikesVS
63% Dislikes
3 thoughts on “Istorinis įvykis Salantuose! Apie salantiškių skausmą su džiugiu pakylėjimu pranešė regioninis parkas”
  1. Oho kiek rypavimo! Kiek sriūbavimo! Gręžiamos širdys, lupami nagai, laužomi žandikauliai, neblogai.

    Įkvėptas straipsnio, skiriu šias eiles užtvankos mylėtojams:

    Tramtatuli, tramtatuli, skausmas ant širdutės guli.
    Griauna mūsų užtvankėlą, skruostu rieda ašarėla.
    Ramtadrylia druli druli, ko gi griauni tu, ponuli,
    Tą betoną, upci dupci, galgi sielos neišlupsi?

  2. Labai gerai. Gaila, kad ne kiekvienas supranta naturalios upes tekmes atstatymo nauda ekosistemoms. “Jei ne kiseneje – naudos nera”. Po metu, dvieju uztvanka ir uzsimirsusi bus daugumai, bet uztat suklestes ir pauksciu, vabzdziu, vandens gyvunu populiacijos.

  3. Šitokiu rolandu kuriuos išugdė dviračio sc hou ir tapinai dabar visur pilna.paziurekit ar ne iš tokių rolandu sulipinta ir vyriausybe

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE