Evaldas Petrauskas. Aisto Mendeikos nuotr.

Nepriklausomybės dienos išvakarėse kretingiškis Evaldas Petrauskas padavė Lietuvą į teismą – už, jo įsitikinimu, neteisėtus suvaržymus karantino metu.
„Lietuvos Konstitucijoje skelbiama, kad ekstremali padėtis šalyje gali būti skelbiama tik karo arba maišto atveju. Be to, ją paskelbė neteisėta Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, kaip išaiškino teismas – kadangi buvo pasikeitę daugiau nei pusė ministrų. O iš neteisės negali gimti teisė, bet naujoji Vyriausybė pratęsė neteisėtus neteisėtos Vyriausybės sprendimus”, – savo argumentus „Švyturiui” dėstė Kredito unijų narių asociacijos pirmininkas E. Petrauskas.
Skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui kretingiškis įteikė vasario 15 d.

Valstybę kretingiškis skundžia dėl, jo teigimu, sistemingo Konstitucijos pažeidinėjimo vykdant Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimą Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“.
Kredito unijų narių asociacijos vardu kretingiškis jau sausio 27 d. kreipėsi į šalies Vyriausybę su reikalavimu „nutraukti Lietuvos Respublikos piliečių konstitucinių teisių pažeidinėjimą, kuris pasireiškė vykdant įvestą ekstremalią situaciją ir karantiną“.
Sulaukęs Vidaus reikalų ministerijos ir Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento atsakymų, kuriais buvo aiškinamas skundžiamų sprendimų pagrįstumas, E. Petrauskas su jais nesutiko ir kreipėsi į teismą.
„Aš nepasiduosiu. Jeigu sulauksiu nepalankaus sprendimo, kreipsiuos ir į apeliacinį, jei reiks – ir į Žmogaus teisių teismą Strazbūre“, – tvirtina kretingiškis.

Tai – ne pirmasis ieškinys teismui dėl karantino metu taikomų suvaržymų nei Lietuvoje, nei pasaulyje. Pirmieji mūsų šalyje Valstybę teismui dar praėjusią vasarą apskundė Panevėžio odontologų ir grožio klinika.

Prieš 3 dienas, antradienį, olandų teismas liepė  Vyriausybei panaikinti dėl koronaviruso grėsmės įvestą komendanto valandą, išprovokavusią didžiausias per pastaruosius dešimtmečius riaušes Nyderlanduose.

Visą E. Petrausko skundą teismui skaitykite vasario 20 d. “Švyturio” laikraštyje.

Ar pritariate kretingiškiui Evaldui Petrauskui, dėl karantino Lietuvą apskundusiam teismui?

View Results

Loading ... Loading ...

 26,260 peržiūrų (-a)

93% LikesVS
7% Dislikes
69 thoughts on “Kretingiškis Evaldas Petrauskas už karantino paskelbimą Lietuvą padavė į teismą”
  1. Viskas čia gerai senai reikėjo duoti į teismą .ir kad atcakitu už žmonių sunaikinimą
    Nesuteikus medicines pagalbos.

  2. Džiaugiuosi,kad Evaldas Pertrauskas padavė į teismą tautos išgamas,nusikaltėlius,kad daugiau tokių būtų,tai nesityčiotų ligoniai iš sveikų LT. piliečių.
    Super Evaldai!!!!!!👍👍👍

  3. Manau norint pajudeti is mirtino tasko reikia pradeti nuo netikru testu demaskavimo. Tas pats zmogus pasidares kelis atskirus testus tures skirtingus rezultatus ir teigiamus ir neigiamus … verta padaryti viesa experimenta.

  4. Saunuolis. Negalima leisti, kad butu precedentas del labai abejotinu priezasciu atimti 2 gyvenimo metus su tais atskyrimais nuo absoliuciai nuo viso pasaulio, nuo
    artimuju. Visi tokius suvarzymus palaike politikai zmonems asocijuosis su kalejimu ir niekad neturi buti perrinkti.

  5. Šaunuolis. Reik kilt visiem!!!!nes badu numarins zmones siti isigalvojimai ir durnais padarys…..

  6. Tai kompensaciją gaus iš mūsų visų kišenės (iš mokesčių) Reikia taip kad tie jas priima tokius istatymus ir daro nuostoli valstybej atligintu žalą iš savos kišenės.

  7. Kaip zmones nesupranta kas tai per liga, kiek zmloniu mirsta kiekviena diena, kiek zmoniu po coronos susirgimo negali normaliai gyventi, ju kunas pasikeite pasidare sutraumuoti ir suzaloti. Visos Valstybes per velai susigriebe. Jei norite mirti tai prasau atidarykite, kad daugiau ir greiciau visi susirgtu ir nei vieno nebebutu ar tai visi norit? Pagalvokite apie vaikus kurie jau dabar krenta kaip lapai, jau turime 4 Corona kas zino gal jau 5 ateina? Paskaitykite, paziurekite zinias is viso pasaulio, gal LT ir nedaug uzsikretusiu, bet EU kitos salys nebezino ka daryti. Kol dar gyvenate dziaugites kiekviena diena kiekvienu sales spinduliu ir saugokite save ir aplinkinius. Stovekite 2 kojom ant zemes ir protingai pagalvokite!!

  8. Saule, baik skaityti ir žiūrėti Sorošinę žiniasklaidą ir galbūt praregėsite.

  9. Karantinas reikalingas, bet ne toks griežtas, maxsimos iki parduotuves dirba, kur galima visko nusipirkt, o mazasis verslas zlugdomas, kur tiesa? Gydytojai neneša jokios atsakomybės, ačiū Dievui, kad dar yra sąžiningu gydytojų, o valdžiai patiktu, kad visus senesnius išmarintu, nereiktų pensiju mokėti, visu neteisybiu ne išvardinsi, žmonės pastoviai gąsdinami ir nebežinome ko tikėti, jei dukra ar sūnus negali aplankyti mamos kitoj savivaldybej, juk ilgesys, vienatvė tiek traumuoja žmonės, nezinau ko verta tokia valdžia, mes jau net vardu pavardziu neturim esam socialiniai burbulai. Ar tai nepiktina normalių žmonių aš už karantina, bet ne tokį, mes nežinome tiesos is mūsų tyčiojasi o mes tylim, otas mūsų rašymas nieko nekeičia, protingi zmones darykit ka nors, sekite Širvintu Merės pavyzdžiu.

  10. Suvaržymai skirti mažiausiai pajamų turintiems savo verslą,su tikslu leisti pralobti prekybcentrių banginiams…Latvijoje ir Estijoje iš didžiųjų centrų buvo išimtos visos pramoninės prekės! Tai lygybes principas! Pas mus gi mažos parduotuvelės buvo uūdarytos jau nuo gruodžio 16d netikėtai,iš anksti neįspėjus! Visos žiemos prekės lieka! Ką su jomis daryti,kur gauti lėšų įsigyti pavasarinėms,jei niekas neparduota! Ačiū mūsų 3valdžios moterims-vadovaujat taip,kad tikrai galima jus pavadinti-vištos perekšlės!

  11. Už milijardus…reikia atidirbti,tai tos vištos perekšles,o man atrodo-nupeštos vištos, plius visi kiti cirkininkai iš sudegusio teatro ir dainuoja daineles,kurias jiems atsiunčia,o mes jiems populiacija,burbulai ,tik bandymams skirtos avelės :(((

  12. ar ne tas petrauskas kuris palangoj kredito unijoje dingo milijonas nemazai atsedejo

  13. Tam žmogeliui jau protelis pavažiavęs… Pinigų prisiskolinęs, prisivogęs, eitu dirbti geriau ir skolas atidavinėt!!!

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE