Laukdamas STT pabaigos Lietuvos socialdemokratų partijos Kretingos skyriaus pirmininkas Virginijus Domarkas stabdo narystę partijoje. O kaip į skyriaus pirmininko figūravimą tokioje byloje sureagavo V. Domarko bendrapartiečiai?

Tomas Abelkis.

LSDP Kretingos skyriaus pirmasis skyriaus pirmininko pavaduotojas Tomas Abelkis: “Žinot, vertinu paprastai. Nieks neįrodyta, nieks nežino nieko. Kol negali kažkokių dalykų tvirtinti, negali. Nei patvirtinta, nei paneigta. Mudu kalbėjomės. Aptarėme, kas bus. Jis supranta jos rimtumą, gailisi tos situacijos,  viskas pakankamai neapibrėžta. Todėl laikinai pirmininko pareigas perduoda, stabdydamas narystę partijoje. Bet nereikia  akis išdegus kažką nulinčiuoti, kažką nuteisti, kol neatliktas tyrimas”.

Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys Valerijonas Kubilius: “Blogai vertinu. Su juo ne, nekalbėjau, juk čia ne gaisras. Tik vakar juos išaiškino. Be to, jis ir nesulaikytas – sulaikytas tik vienas. Važiuodamas išgirdau šią naujieną per radiją. Jis pareiškė stabdantis narystę partijoje. Nelaukta visa šita žinia, aišku. Žmogus gyveno, dirbo ir staiga STT išaiškino tokius dalykus”.

Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys Steponas Baltuonis: “Nenoriu net jam skambinti, nei jis man skambintų – tokia situacija, tad suprantu, kad nesinori kalbėti. Sunku pasakyti, kaip baigsis tyrimas. Neatrodo, kad gerai dabar jį kalinti, bet ar bus kas, ar ne, dar nežinia. Kiek dalyvauju partijos veikloje, bent jau mūsų skyriuje neprisimenu tokio atvejo, kad per radiją, televiziją, važiuodamas automobiliu girdėtum kolegos pavardę minint tokio masto byloje. Yra buvę, kad vietinio lygmens įtarimai pateikti ir pačiam V. Domarkui prieš kelerius metus. Bet tai buvo vietinio lygmens, ne per televiziją. Kažkada buvo pateikti įtarimai ir Konstantinui Skierui, kai jis dar vadovavo Palangos komunaliniam ūkiui, bet irgi nepasitvirtino. O šitaip, kad per visas televizijas būtų skelbiama, yra pirmą kartą. Spręsti nesiimu nieko, nes neturim visos informaicjos. Ką čia gali nuspręsti, dar jei pradėsim patys nagrinėti…”

Tarybos narė Augenija Juknevičienė: “Nieko nenorėčiau vertinti. Yra pateikti įtarimai, bet tik įtarimai – nieko daugiau nežinau. Aiškus, mes viasda turime vengti viešųjų privačių interesų, bet kol žmogus nenuteistas, niekam nereikia vertinti. Būna, kad žmogus įtariamas, bet vėliau paaiškėja, kad yra nekaltas”.

Skyriaus narė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė, kurią į šį postą ir pasiūlė V. Domarkas: “Kažkokio vertinimo neturiu. Gal todėl, kad šiuo metu rajone turime didžiulę problemą (į aplinką išsiveržusius teršalus Salantuose – aut. pastaba). Aspkritai laikausi nuostatos – kol kaltės neįrodė atitinkamos institucijos, žmogus yra nekaltas. O mums kalbėtis šiandien ar vakar neteko”.

Savo nuomonę “Švyturiui” išsakė ir meras Antanas Kalnius, kurį prieš gerus 2 mėnesius V. Domarkas su bendrapartiečiais ir Kretingos konservatoriais nustūmė į valdžios paraštes, suformuodami naują valdančiąją daugumą. A. Kalnius buvo ir pagrindinis V. Domarko konkurentas lygiai prieš dvejus metus įvykusiuose mero rinkimuose. Kalbama, kas iš esmės ne A. Kalnius laimėjo rinkimus, o juos pralaimėjo V. Domarkas. Kretingiškiai tiesiog balsavo prieš V. Domarką, praėjusioje kadencijoje ėjusį Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Taigi, mero reakcija į vieno didžiausių politinių oponentų “sužibėjimą” korupcijos byloje: “Asmuo laikomas nekaltu, kol teismas neįrodo jo kaltumo. Tačiau tai, kas yra konstatuota iki šios dienos, yra rimta dėmė politikui. Tik pats V. Domarkas gali nuspręsti, kol vyks tyrimas – likti Taryboje ir partijoje, ar ne. Aš bent jau iki šios minutės oficialaus pranešimo neturiu. O kalbant apie vykdytus pirkimus, taip, Savivaldybė Kretingos ligoninei ir Kretingos pirminiam sveikatos priežiūros centrui pirko medicininės įrangos iš V. Domarko vadovaujamos įmonės. Pirkimai vyko per pirmąją karantino bangą, kai visame pasaulyje buvo skelbiama, kad pacientams labai reikalinga plaučių ventiliavimo įranga. tad Ekstremalių situacijų komisijoje priėmėme sprendimą ir iš Administracijos direktoriaus fondo lėšų pirkome šiuos aparatus. Pirkimas vyko apklausos būdu. Kol kas neturiu jokių duomenų, kad STT ar kitos institucijos iš mūsų įstaigų būtų pareikalavusios pirkimo dokumentų. Jeigu taip nutiktų, esame pasirengę suteikti visą reikalingą informaciją”.

Virginijus Domarkas, medicinine įranga prekiaujančios įmonės “Limeta” vadovas – vienas iš 35 asmenų, kuriems STT kovo 3 d. pateikė kaltinimus dėl neskaidrių viešųjų pirkimų. Iš  įtariamųjų 4 yra privačių įstaigų vadovai, 6 – gydymo įstaigų Vilniuje, Kėdainiuose, Radviliškyje, Plungėje vadovai.

STT tiria daugiau nei 100 nusikalstamų veiklų. Šiai dienai turimi STT duomenis leidžia manyti, kad per pandemiją nuo COVID-19 visus metus buvo vykdomi neskaidrūs viešieji pirkimai, ribojant konkurencingumą, diksriminuojant kitus tiekėjus bei derinant viešųjų pirkimų sąlygas taip, kad laimėtų organizatorių proteguotos įmonės, iš kurių viena – ir V. Domarko vadovaujama “Limeta”.

Kaip manote, ar Virginijus Domarkas bus pripažintas kaltu korupcijos byloje?

View Results

Loading ... Loading ...

 15,669 peržiūrų (-a)

85% LikesVS
15% Dislikes
2 thoughts on “Tomas Abelkis apie Virginijų Domarką: “Nereikia akis išdegus kažką nulinčiuoti””
  1. ir dar patikrinti artimiausiu giminaičiu turtai kaip buvo įgytas

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE