Petro Gražulio Facebook nuotr.

Antradienį Vilniuje kartu su kitais 24-iais asmenimis sulaikytos mitinguotojos, Lietuvos šeimų sąjūdžio tarybos narės kretingiškė Vitolda Račkova ir palangiškė Adelina Sabaliauskaitė ketvirtadienio vakarą išleistos iš areštinės. Šia žinia socialiniuose tinkluose iš karto pasidalijo Seimo narys Petras Gražulis. 

“Ką tik paleido pirmuosius politinius kalinius, pasitikome prie areštinės Adeliną Sabaliauskaitę, Vitoldą Račkovą, Laurą Leščinskaitę, ačiū teisėjams, kurie atsispyrė prokuroro reikalavimams įkalinti dirbančias neteistas moteris su nepilnamečiais vaikais iki 09.11 imtinai, kad negalėtų dalyvauti Šeimų sąjūdžio 09.10 d. mitinge. Kaltinimai absurdiški – pilnas internetas įrašų, kuriuose skamba per garsintuvus Vitoldos ir Adelinos balsai, raginantys nustoti svaidyti akmenis, o prokuroras “siuva” joms sprogmenų ir akmenų mėtymą”, – rašo P. Gražulis.

“Švyturiui” nepavyksta susisiekti su V. Račkova – kretingiškės telefonas išjungtas. O A. Sabaliauskaitė atsisakė bendauti. “Šito klausimo nekomentuojam”, – atsakė palangiškė.

Šio šeštadienio “Švyturyje” skaitykite apie įvykius antradienį Vilniuje prie Seimo rūmų iš dviejų pusių – kaip juos matė mitinge dalyvavęs Kretingos rajono smulkusis verslininkas, nepanorėjęs viešai skelbti savo pavardės, ir Seimo narys Mindaugas Skritulskas, bei kaip tai, kas įvyko šalies sostinėje, vertina mūsų rajono politikai.

 9,180 peržiūrų (-a)

19% LikesVS
81% Dislikes
3 thoughts on “Ketvirtadienio vakarą Vitolda Račkova ir Adelina Sabaliauskaitė išleistos iš areštinės”
  1. Laikraščio redakcijai turėtų būti gėda už paviešintą žinią ir nuotrauką. Jūsų kolegos žurnalistai prie Seimo patyrė smurtą, iš jų buvo išsityčiota. Turėtumėte solidarizuotis , o jūs spausdinate nuotrauką su snarglių klijuotoju ant Seimo palangių Gražuliu ir jo šutve. Kokios čia , anot jo, politinės kalinės? Moterys, kurioms trūksta dėmesio – tokia mano nuomonė. Taip, Sinušiene, tavo laikraštis parodė ,, tikrąjį,, veidą ir,, tikrąją,, poziciją.

  2. „Švytury“, kam švieti? Tegul policija domisi žinutėje minimomis asmenybėmis. „Švyturiui“ derėtų pasidomėti lietuvių kalbos gramatika – nėra straipsnio be klaidų. Bet gal tai ir dėsninga, ką gali žinot.

  3. Žiniasklaida turi būti nepriklausoma . Jau pakankamai solidarizavosi “elitinė” žiniasklaida. Žurnalistas, kuris atvyko kartu su ginkluotom specialiom pajėgom buvo užpultas provokatoriaus.
    Visą dieną žurnalistai malėsi aplink seimą, niekas jų nepuolė, bet dėl savo tarpusavio solidarumo, žmonės juos tiesiog ignoravo.
    Neskatinkit Švyturio užsiimti propoganda

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE