Giedoti Tautiškos giesmės ant Imbarės piliakalnio šeštadienį susirinko apie pusantro šimto žmonių.

Visa Lietuva ūžia nuo Prezidento Gitano Nausėdos viešai išreikšto nejautrumo šalia jo stovintiems permirkusiems vaikams. Vieni piktinasi šalies vadovu, kiti – Valstybinės šventės organizatoriais, kurie nepasirūpino renginio dalyvių apsauga nuo lietaus.

O kretingiškiams ir Kretingos rajono gyventojams Mindaugo karūnavimo diena praėjo be lietaus, nors vietomis ir buvo apniukę.

Sinoptikai teigia, kad liepos 6-oji Lietuvoje tradiciškai pažymima lietumi, tik tik minint Lietuvos valstybės tūkstantmetį buvę saulėta. Todėl Mindaugo karūnavimo dienos organizatoriai lietingam orui turėję pasiruošti iš anksto.

Kol visa Lietuva socialiniuose tinkluose ūžia nuo komentarų šalies Prezidento adresu, mes pasidžiaukime Mindauginių akirmirkomis Nausodyje, Imbarėje ir Kretingoje. Be lietaus!

“Mes išmeldėme gerą orą”, – “Švyturiui” su šypsena sakė Salantų kultūros centro Žvainių skyriaus vedėja Vitalija Valančiutė.

Beje, skyriaus vadovė įsitikinusi, kad ant Imbarės piliakalnio šeštadienį Tautišką giesmę giedojo gausiausias tautiečių būrys visame Kretingos rajone.

V. Valančiutė skaičiuoja, kad žmonių buvo apie pusantro šimto.

Kretingoje minint Mindaugo karūnavimo dieną vaikai po pievą lakstė laimingi ir sausi, o ant švenčiančiųjų krito ne lietaus lašai, bet vadinamasis vasaros sniegas. Ligitos Sinušienės nuotr.

Štai kiek daug veiksmo šeštadienį buvo Nausodyje. Aisto Mendeikos nuotr.

Ant Imbarės piliakalnio iš tiesų susirinko itin gausiai žmonių. Aisto Mendeikos nuotr.

O štai kokia lietinga liepos 6-oji buvo šalies sostinėje ir štai kaip iš mūsų krašto kilęs Prezidentas Gitanas Nausėda, suagodamasis lietaus po skėčiu, nepastebėjo šalia stovinčio, nuo šalčio drebančio, permirkusio berniuko.

Mūsų savaitės klausime išreikškite savo nuomonę dėl Prezidento su skėčiu ir mirkstančio berniuko istorijos.

 2,626 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes
One thought on “Kretingoje Mindauginės praėjo be lietaus – skėčių neprireikė nei aukštiems, nei mažiems”
  1. Kalčiausi šioje situacijoje tik organizatoriai.Kiek laiko prieš tai jau pramirko vaikai ir visiems linksma.Nausėda visų nebūtų uždenges ir tie lašeliai nuo skėčio tai jau tik laįas jūroje.Vaikai jau ne tik nuo lietaus bet ir šalčio drebėjo.Prezidento skėtis ne guminis.
    Dar karta kartoju kad organizatoriai norėjo gero vaizdo ir neleido dėtis nieko nes jug prezidentas atvyks tai kaip atrodysit

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE