Vaikams dedikuotą kalėdinę eglę Kretingos centre planuojama palikti įžiebtą ir Naujųjų metų naktį. Aušrinės Sinušaitės nuotr.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija vakar pakvietė šalies savivaldybes atsisakyti naujametinių fejerverkų ir išjungti kalėdinių eglių apšvietimą, kad neskatintų žmonių sambūrio viešosiose erdvėse Naujųjų dieną ir naktį. Kretingos savivaldybė kol kas viešai nepaskelbė savo sprendimo. 

“Šventės visų pirma turi būti mūsų širdyse”, – antradienį posėdžio metu iškėlus šį klausimą sakė meras Antanas Kalnius, pabrėžęs, jog klausimas dar svarstomas.

Tačiau vakare “Švyturio” kalbinta Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė tikino, kad Rotušės aikštė liks šventiškai apšviestą visą šventinį laikotarpį.

“Kretinga per mažas miestas, kad pritrauktų būrius žmonių”, – sakė seniūnė. Tačiau naujametinių fejerverkų Kretinga neiššaus, kaip, ko gero, nė vienas miestas šalyje.

Klaipėda nuo ketvirtadienio 17 val. – tuo metu, kai įjungiamas gatvių ir aikščių apšvietimas, išjungs eglutės puošmenas, o teritorija aplink eglę bus dar ir aptverta.

Tikimasi, jog Naujuosius saugiai ir atsakingai pasitikus namuose, be šurmulio aikštėse ir švytinčių reginių, Lietuva greičiau išsivaduos iš karantino ir rekordinių visoje Europoje kasdien registruojamų COVID-19 atvejų.

Ar Naujųjų metų naktį kalėdinė eglė Kretingos centre turi likti įžiebta?

View Results

Loading ... Loading ...

 26,100 peržiūrų (-a)

86% LikesVS
14% Dislikes
One thought on “Kretingos eglei per Naujuosius – žibėti ar užgesti? Ką manote Jūs?”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE