Vasario 4 d. straipsnio autoriui užfiksavus štai tokias darželio patalpas, statybų darbų vadovas tikino iki kovo 1-osios objektą užbaigsiąs. Aisto Mendeikos nuotr.

Savivaldybės administracijos bei Kretingos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ vadovų viltis pavasarį jau turėti naują priestatą ir įkurti dvi naujas grupes akivaizdžiai žlunga, o statybos darbų rangovui UAB „Indema“ gresia rangos sutartyje numatytos sankcijos.

Turėjo baigti dar pernai
Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ dviejų aukštų priestato statyba prasidėjo 2019-ųjų gruodį, kai Savivaldybės administracija pasirašė rangos sutartį su UAB „Indema“. Tada statybininkai įsipareigojo darbus atlikti per metus, iki praėjusių metų gruodžio 22-osios.
Jau pernai, baigiantis sutartyje numatytam terminui, buvo akivaizdu, kad darbai laiku užbaigti nebus. Savivaldybės administracija dar kartą patikėjo rangovo pažadais ir pratęsė terminą dar dviem mėnesiams – iki šių metų kovo 1-osios.
Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Povilo Černeckio, praėjusių metų gruodį, kai baigėsi sutartyje numatytas terminas, statybininkai nebuvo atlikę darbų už 160 tūkst. eurų.
Dabar ruošiamame Savivaldybės biudžeto projekte numatoma į naujų grupių įrengimą lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ investuoti beveik 253 tūkst. eurų. Anot P. Černeckio, už šiuos pinigus turėtų būti užbaigti priestato statybos darbai ir nupirkti baldai.
Akivaizdu, kad džiaugtis naujais baldais, o juo labiau – naujose grupėse krykštaujančiai vaikais, darželio darbuotojai galės dar negreit.
Šiomis dienomis tvarkomas pastato stogas, pro kurio plyšius varvėjo vanduo, o spustelėjus šaltukui vidinės sienos pasidengė ledo sluoksniu. Apie galimybę dirbti kokius nors vidaus darbus galima tik pasvajoti. Tik elektrikai dar šiek tiek darbuojasi.

Štai taip atrodo skylėtas, varvekliais apkibęs „Ąžuoliuko“ priestato stogas, likus trims savaitėms iki statybų objekto pridavimo. Aisto Mendeikos nuotr.

Per mažai darbininkų?

Štai taip atrodo skylėtas, varvekliais apkibęs „Ąžuoliuko“ stogas, likus trims savaitėms iki statybų objekto pridavimo. Aisto Mendeikos nuotr.

„Labai laukiam naujojo priestato. Tikėjomės, kad jį turėsime jau pernai. Deja… Darbininkų būna mažai, o darbai vyksta itin lėtai. Tikrai netikiu, kad statybininkai visus darbus pabaigs iki kovo 1-osios. Galbūt užbaigtų iki rugsėjo 1-osios“, – „Švyturiui“ sakė lopšelio-darželio direktorė Zita Domarkienė.

Pasak direktorės, statybininkai lyg ir ketina kuo skubiau sutvarkyti stogą ir pradėti vidaus darbus.
„Tačiau, jei vidinės sienos bus nutinkuotos ar atlikti kiti vidaus darbai, kas užtikrins, kad jie bus kokybiški? Ant drėgnų sienų užteptas tinkas vargu ar ilgai laikys“, – sakė Z.Domarkienė.
Savivaldybės administracija techninei statybos darbų priežiūrai vykdyti pasamdė bendrovę „Sweco Lietuva“. Jos specialistas Raimundas Paulauskas buvo dar konkretesnis ir jokių vilčių, kad priestatas duris vaikams atvers pavasarį, nepuoselėjo: „Užbaigti visus priestato statybos darbus iki kovo 1-osios – misija neįmanoma“.

Kalti projektuotojai?
Vis dėlto dėl stringančių statybos darbų darželyje „Ąžuoliukas“ galbūt nėra kalti vien tik statybininkai.
„Techninis priestato projektas buvo parengtas labai nekokybiškai, pradėjus darbus buvo aptikta daug neatitikimų, todėl ne kartą teko jį koreguoti, o tai užtrunka. Bet kokios kokybės galima tikėtis, jei perkama už mažiausią kainą“, – „Švyturiui“ sakė R. Paulauskas.
UAB „Indema“ statybos darbų vadovas Albinas Bulotas sakė esąs įsitikinęs, kad visus darbus, ir išorės, ir vidaus, iki kovo 1-osios padaryti pavyks.
„Iki numatyto termino padarysime visus statybos darbus. Liks tik sutvarkyti aplinką“, – tikino darbų vadovas.
Rangovui neužbaigus numatytų statybos darbų iki nustatyto termino, Savivaldybės administracija ketina reikalauti sumokėti sutarties įvykdymo garantą bei priskaičiuotus delspinigius.

Ar statybas "Ąžuoliuke" rangovui pavyks baigti iki kovo 1 d.?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

 9,984 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Stringa dar vienos statybos Kretingoje – vėluoja darželio „Ąžuoliukas” priestato pabaigtuvės”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE