Į protesto akciją įsitraukė ir Kretingos kavinė "Kryžkelė". Aisto Mendeikos nuotr.

Šiandien daugiau nei 100 Lietuvos barų ir kavinių savininų bei darbuotojų penkiolikai minučių sustojo prie savo įstaigų protestuodami prieš Vyriausybės taikomus suvaržymus jų verslui. 

Protestuotojai prie “Promenado” Kretingoje. Aisto Mendeikos nuotr.

Į protestą įsitraukė ir 5 Kretingos kavinės: “Promenadas”, “Snack bar”, “Kryžkelė”, “Arka”, “Britanija Rock Pub”.

Kavinių ir barų savininkai iš Vyriausybės reikalauja kuo greičiau pervesti pirmo paketo paramą maitinimo įstaigoms, kurios dėl biurokratinių kliūčių vis dar nieko negavo, taip pat – kuo greičiau ir ką tik patvirtintą antrąjį.

“Prie buvusios Vyriausybės mums finansinė parama būdavo pervesta per kelias dienas, o dabar – ne tik kad sumažinta, bet ir vėluoja kelis mėnesius”, – sako verslininkė Edita Guščienė. Aisto Mendeikos nuotr.

Protestuojai taip pat reikalauja Vyriausybės nieko nedelsiant jau dabar pradėti planuoti trečią paramos paketą, kuris maitinimo paslaugų verslui bus reikalingas balandžio mėnesį, jei kavinės vis dar negalės atsidaryti.

“Juk mūsų veiklos priverstinis nutraukimas yra labai svarbi visos visuomenės sveikatos priemonė, todėl visa visuomenė solidariai turėtų prisidėti prie tos priemonės įgyvendinimo“, – tokia žinia savo Facebook paskyroje dalijasi vienas iš protesto organizatorių, Vilniaus naktinis aljansas. Kartu su juo protestą organizavo Lietuvo barų ir kavinių asociacija.

Iš didžiausio šalies kurorto – Palangos – daugybės kavinių ir barų į protestą įsitraukė vienintelė “Floros simfonija”. Kodėl palangiškiai (be minimos “Floros simfonijos”) neprotestavo, atsakymo ieškokite  artimiausiame “Švyturio” numeryje.

 30,859 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes
3 thoughts on “Kretingoje kavinės protestavo, kaip ir visoje Lietuvoje, o Palangoje buvo ramu”
  1. Šaunuoliai Kretingos kaviniu ir maitinimo įstaigu savininkės ir savininkai.
    Nuoširdžiausia pagarba jums už dtąsą ir vienybę.
    Taip ir toliau siekite savo tikslu susivienije ir keldami viską i viešumą, nes vienybėje jus budami tikrai laimėsit savo pagrystus tikslus.
    Aš palaikau jus iš visos širdies.
    Tepadeda jums Dievas

  2. palangiškiai tik verkt moka: kaip sunku, koks blogas oras, poilsiautojų nebuvo visai…

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE