Agnė Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dar iki paskyrimo ministre viešai užsiminė, kad Vidaus reikalų ministerijai priklausanti Palangoje esantis poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ neturėtų būti ministerijos pavaldume. A. Bilotaitė sakė „Palangos tiltui”, kad tai, kai pajamų gavimui yra naudojamas valstybės turtas, yra ydingas palikimas.

Palangos sanatorija “Pušynas” ne vieną dešimtmetį yra valdomas Vidaus reikalų ministerijos.

„Šį  klausimą tikrai spręsime,” – sakė ministrė.

Anot jos, pareigūnų skaičius, kurie gauna sveikatinimo paslaugas šioje sanatorijoje, yra sąlyginai mažas, todėl, ministrės nuomone, „Pušynas“ bei kitos su VRM veiklos sritimis nesusijusios įstaigos neturėtų likti VRM pavaldume.

„Sistemiškai įvertinus visų VRM pavaldume esančių įstaigų ir įmonių veiklą, bus siekiama atsisakyti tų, kurių veiklos nėra būdingos vidaus reikalų sistemai. Šiuo metu nėra sprendžiama dėl pavienių įstaigų juridinio statuso keitimo,“ – „Palangos tiltui“ sakė Božena Zaborovska-Zdanovič, VRM Komunikacijos skyriaus specialistė.

Anot jos, šiuo metu „Pušynas“ išsilaiko iš gaunamų pajamų, valstybės biudžeto lėšos yra skiriamos tik už pareigūnų sveikatinimo paslaugų suteikimą.

„Tačiau tai yra ydingas palikimas, kai pajamų gavimui yra naudojamas valstybės turtas ir šį klausimą tikrai spręsime,“ – pabrėžia ministrė A. Bilotaitė.

Ar ministrė kada nors lankėsi „Pušyne“ kaip Seimo narė ar privatus asmuo?

„Ne,“ – sakė A. Bilotaitė.

Anot jos, „Pušynas“ veiklos auditas artimiausiu metu nėra numatomas.

 3,473 peržiūrų (-a)

47% LikesVS
53% Dislikes
One thought on “Agnė Bilotaitė: „Pušynas“ bei kitos su VRM veiklos sritimis nesusijusios įstaigos neliks VRM pavaldume””

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE