Nustatyta, kad pernai lapkritį valstybės politikas dalyvavo ir pirmininkavo šios savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdžiuose sprendžiant dėl sprendimų projektų, susijusių su savivaldybės 2020 metų biudžeto pakeitimais. Sprendimu be kita ko buvo patenkintas Kretingos kultūros centro prašymas perskirstyti lėšas, reikalingas garso įrangai įsigyti. Pastarąją tarp kitų tiekėjų tuo metu jau buvo pasiūliusi parduoti ir D. Bajoro vadovaujama UAB „ProDJ“.

VTEK nuomone, valstybės politikas turėjo visas galimybes dar iki šių posėdžių pradžios asmeniškai įsitikinti tuo, kad jo vadovaujama bendrovė centrui buvo pateikusi komercinį pasiūlymą (ofertą) dėl garso aparatūros pardavimo ir pareikšti nusišalinimą savivaldybėje. Todėl D. Bajoro dalyvavimas sprendžiant minėtuosius klausimus sukėlė jam interesų konfliktą.

Atsižvelgdama į tai, VTEK siūlo Kretingos rajono savivaldybės tarybai priminti merui atkreipti savivaldybės tarybos komitetų pirmininkų ir tarybos narių dėmesį į pareigą laikytis Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme nustatytos pareigos vengti interesų konflikto sprendžiant klausimus, tiesiogiai susijusius su jų privačiais interesais.

VTEK inf.

 31,791 peržiūrų (-a)

63% LikesVS
37% Dislikes
One thought on “Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys D. Bajoras pateko į interesų konfliktą”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE