Šiais metais Kretingos rajone valstybinius brandos egzaminus laikė 265 Kretingos rajono abiturientai (įskaitant ir VšĮ Pranciškonų gimnaziją) ir 93 VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokyklos mokiniai.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas, vertindamas rajono moksleivių valstybinių brandos egzaminų rezultatus, dalinosi įžvalgomis, – „jog šiandien visuomenėje netylant atgarsiams apie itin žemą valstybinio matematikos brandos egzamino išlaikymo procentą, galima pasidžiaugti, kad kretingiškių rezultatas, yra aukštesnis ne tik už šalies vidurkį bet ir už gretimų savivaldybių rodiklius Žemaitijos regiono kontekste. Neišlaikiusių pasirinktų brandos egzaminų procentas neramina, kelia daug klausimų ir verčia priimti tam tikrus sprendimus gimnazijose, mokyklose, švietimo bendruomenėse. Už nesėkmės rezultatą esame atsakingi visi, tiek mokiniai, tiek jų tėveliai, tiek mokytojai. Tikiu, kad visos suinteresuotos šalys padarys išvadas ir suras tinkamą bendrą vardiklį tarp ugdymo turinio, vadovėlių, mokytojų kompetencijų ir pasiekimų vertinimo sistemos ir ateinančių metų rezultatai bus gerokai geresni tiek Lietuvos mastu, tiek Kretingos rajono mokyklose“.

Tarp populiariausių pasirenkamų laikyti valstybinių brandos egzaminų kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet išliko užsienio kalbos (anglų) egzaminas, kurį pasirinko laikyti 251 mokinys, lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą laikė 224, matematikos – 193, o biologijos – 104 mokiniai.

Kretingos rajone gavę aukščiausius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus yra šie mokiniai:

Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje – IV a klasės mokinys Augustas Butenis – 100 balų iš užsienio kalbos (anglų) (mokyt. Vaida Bertašienė).

VšĮ Pranciškonų gimnazijoje:

Gabrielius Rimkus (IV Gc kl.) – fizika (mokyt. Irena Černeckienė) ir matematika (mokyt. Violeta Baltūsienė).

Aleksas Daukša (IV Gd) – anglų k. (mokyt. Remigija Žiubrienė).

Gerda Jedenkutė (IV Gd) – lietuvių k. ir literatūra (mokyt. Rasa Žygaitienė).

Deimantė Jankauskaitė (IV Gc) – lietuvių k. ir literatūra (mokyt. Rasa Žygaitienė).

Valdonė Jovaišaitė (IV Gc) – lietuvių k. ir literatūra (mokyt. Rasa Žygaitienė).

Akvilė Slušnytė (IV Gd) – lietuvių k. ir literatūra (mokyt. Rasa Žygaitienė).

Beatričė Žiubrytė (IV Gc) – lietuvių k. ir literatūra (mokyt. Rasa Žygaitienė).

Tikime, kad neišlaikytas egzaminas netaps užtrenktomis durimis abiturientams renkantis tolimesnį gyvenimo kelią. Dėkojame visiems Kretingos rajono mokytojams ir visiems egzaminus laikiusiems abiturientams.

Kretingos rajono savivaldybės inf.

 20,344 peržiūrų (-a)

57% LikesVS
43% Dislikes
One thought on “2022 metų brandos egzaminų rezultatai Kretingos rajone”
  1. Užtenka vaikus luošinti su rajono mokyklomis tokiomis kaip Darbėnų… Salantų… uždaryti ir kuo greičiau pamiršti..

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE