Kaip informuoja Klaipėdos miesto informacinis portalas atviraklaipeda.lt, buvusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vedėja, o šiuo metu – Kretingos rajono vicemerė Vilija Venckutė-Palaitienė, prieš buvusią darbovietę pradėjo dar vieną teismo procesą.

Pernai balandį po daugiau nei dvejus metus trukusio bylinėjimosi V. Venckutė-Palaitienė įrodė, jog Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje vykdytos reorganizacijos metu jai nepagrįstai buvo pasiūlytos nelygiavertės pareigos, kurių atsisakius moteris buvo atleista. Taip pat moteris įrodė, jog jos veiklą tuometinis administracijos direktorius Gintaras Neniškis įvertino netinkamai.

Du kartus iki Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nukeliavusią bylą galiausiai pralaimėjusi savivaldybė buvusiai darbuotojai turėjo sumokėti 12 mėnesių buvusios algos dydžio kompensaciją ir beveik 4000 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Nauja Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūra, patvirtina miesto Tarybos, įsigaliojo nuo 2020 m. balandžio. V. Venckutė-Palaitienė tapo viena iš tų, kurie atsisakė dirbti naujomis sąlygomis, nes po kai kurių skyrių ir departamentų panaikinimo jos vadovaujamo skyriaus naujojoje struktūroje nebeliko.

LVAT teisėjas Remigijus Arminas pernai balandį konstatavo, kad V. Venckutė-Palaitienė nepagrįstai buvo įvertina tik „gerai”, o vėliau neteisėtai ir atleista, nes nesutiko su kitomis pasiūlytomis pareigomis. Dėl to jai buvo priteista 12 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija ir 3053 eurai bylinėjimosi išlaidų (tuo metu vidutinis Klaipėdos savivaldybės administracijos skyriaus vedėjo darbo užmokestis siekė 2850 eurų).

Kaip teigiama atviraklaipeda.lt informacijoje, praėjus kuriam laikui V.Venckutė-Palaitienė nusprendė pradėti dar vieną teisminį procesą, susijusį su jos atleidimo istorija.  Dabar moteris nori prisiteisti beveik 15 tūkst. eurų sau, 5 proc. dydžio procesines palūkanas ir dar reikalauja, jog būtų sumokėta beveik 6000 eurų mokesčių „Sodrai”, kad ji įgytų atitinkamą darbo stažą.

Ar paskendusi teismų procesuose Kretingos rajono vicemerė galės tinkamai vykdyti savo tiesiogines pareigas?

„Švyturio“ inf.

 14,810 peržiūrų (-a)

45% LikesVS
55% Dislikes
2 thoughts on “Kretingos vicemerė skęsta teismuose”
  1. Ačiū Švyturiui už skambią antraštę. Manau, kad save gerbianti žiniasklaidos priemonė pati galėtų dalyvauti viešuose procesuose ir adekvačiai atspindėti informaciją, o ne remtis antriniais šaltiniais. Žurnalistinė etika reikalautų bent pasikalbėti su “straipsnio heroje”, bet net skambučio nebuvo su klausimu kas ir kaip. Tad informuoju:
    1. Teismuose aš neskęstu, nes yra tik vienas procesas baigiamojoje stadijoje.
    2. Ginu savo pažeistas teises. Pripažinta, kad Klaipėdos miesto savivaldybė elgėsi neteisėtai. Įstatymai juk turi galioti visiems? Gaila, kad procesai teismuose trunka tiek, kad viršyjami kodeksuose numatyti terminai, per kuriuos preziumuojama, kad administracine tvarka bus bylos išspręstos. Pasirinkau vieną savo teisių gynimo būdą, bet teismai pritaikė kitą… Tad man tenka vietoj vieno proceso pradėti dar vieną.
    3. Dėmesį mano asmeniui sukėlė teismo posėdis, įvykęs birželio 1 d. Ar tai laikyti savalaikiu visuomenės informavimu? Šiais laikais tris savaites ruošti informaciją? C’mon!
    4. Su civiliniu ieškiniu kreipiausi į teismą pernai gruodį, kai dar nėjau vicemerės pareigų. Visi paruošiamieji darbai buvo padaryti tada. Be to turiu mano teises atstovaujantį advokatą. Liko sulaukti teismo sprendimo.
    Tad nei skendimo požymių, nei laiko sąnaudų nebėra…

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE