Praėjusią savaitę, praūžus emocijoms socialiniuose tinkluose dėl naujojo Kretingos muziejaus direktoriaus Romando Žiubrio atlyginimo. Apžvelkime kitų Kretingos rajono savivaldybei pavaldžių įmonių vadovų atlyginimus.

SĮ „Kretingos Komunalininkas“ internetinėje svetainėje nurodyta, kad dviejų vadovų darbo užmokestis per 2023 metų II ketvirtį siekė 3573 eurus.

Kretingos Komunalininkas yra viena iš didžiausių Kretingos miesto infrastruktūros valdymo įmonių. Jų tikslas yra užtikrinti efektyvų ir tvarų miesto komunalinių paslaugų veikimą. Vadovų atlyginimai yra svarbi tema, nes jie atspindi organizacijos finansinę būklę bei darbuotojų atlyginimų lygį.

Be Kretingos Komunalininko, kitos Kretingos miesto įmonės taip pat moka vadovams solidžius atlyginimus. UAB Kretingos autobusų parko vadovas, pavyzdžiui, 2023 metų I ketvirtį uždirbo 2872 eurus. Tai rodo, kad autobusų parko vadovas vidutiniškai uždirba šią sumą.

Dar viena įmonė, kurioje vadovai gauna dideles algas, yra UAB Kretingos šilumos tinklai. 2023 metų I ketvirtį šios įmonės trys vadovai uždirbo 3949 eurus.

Be pagrindinio darbo užmokesčio, tam tikros įmonės gali suteikti papildomų išmokų. Pavyzdžiui, UAB Kretingos šilumos tinklai 2023 metų I ketvirtyje išmokėjo vienkartinę jubiliejinę išmoką nežinomam darbuotojui, kuri siekė 1426 eurus.

Kitos Kretingos įmonės, tokios kaip UAB Kretingos turgus ir UAB Kretingos vandenys, taip pat moka vadovams konkurencingus atlyginimus. UAB Kretingos turgaus vadovo atlyginimas 2020 metų IV ketvirtį (2021-2023 metų laikotarpio atlyginimai Kretingos turgus internetinėje svetainėje nenurodyti) buvo nurodomas kaip 2046 eurai. UAB Kretingos vandenų trys vadovai 2023 metų I ketvirtį vidutiniškai uždirbo po 2915 eurų.

Verta pminėti, kad 2022 m. vidutinis mėnesinis atlyginimas Kretingoje buvo 1076 eurai. Tai reiškia, kad Kretingoje veikiančių įmonių vadovai uždirba daugiau nei du kartus daugiau nei vidutinis darbuotojas.

Vadovų atlyginimai yra svarbus veiksnys organizacijų veikloje. Jie atspindi įmonės pelningumą, efektyvumą ir finansinę būklę. Tačiau vadovų atlyginimų lygis gali kelti diskusijas ir abejones dėl atlyginimų skirtumo tarp vadovų ir kitų darbuotojų.

“Švyturio” inf.

 13,817 peržiūrų (-a)

45% LikesVS
55% Dislikes
2 thoughts on “Kretingos rajono savivaldybės įmonių vadovų atlyginimai”
  1. ..jei,kas patikrintu komunaliniu automobiliu paliekamus atlieku skyscius ant asfalto,kazkieno alga sumazetu keleta kartu

  2. Jai komunalininkai taip metis konteineriu ispiltas nuo siuksliu vadovai gales patys atvaziave juos sustatyti i vieta

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE