Darbėniškiai džiaugiasi, kad karantinas nesustabdė šaligatvių remonto darbų jų miestelyje.

Aistas MENDEIKA

Dėl koronaviruso siautėjimo paskelbtas karantinas pastebimai sulėtino ne tik miestų, bet ir kaimų gyvenimus. Tačiau gyvenviečių gatvės visiškai neištuštėjo. Žmonės vaikšto į parduotuves, rūpinasi įvairiomis savo reikmėmis, o kai kuriose seniūnijose netgi vyksta statybų darbai.

Laikosi karantino sąlygų

„Švyturio“ kalbinti kaimiškųjų seniūnijų seniūnai visi lyg susitarę tikino, jog žmonės puikiai supranta susiklosčiusią situaciją ir stengiasi laikytis karantino nustatytų reikalavimų. Visose kaimų parduotuvėse kasininkai apsaugoti specialiais stikliniais skydais, o pirkėjai užeina dėvėdami apsaugines kaukes.

Apsaugos nuo užkrato priemonių irgi pakanka. Bent jau didelės problemos dėl jų trūkumo nebėra. Pasak seniūnų, vieni dėvi gamyklines medicinines kaukes, kiti patys siuva savadarbes. Dezinfekcinio skysčio taip pat galima įsigyti parduotuvėse. Nors ir ne visada jo būna tiek, kiek reikėtų, tačiau seniūnai sakė nusiskundimų negirdėję.

Seniūnijų darbuotojai gyventojų reikalais rūpinasi nuotoliniu būdu, todėl  administracijų durys dažniausiai būna užrakintos.

Darbėnuose – remonto darbai

„Žmonių kasdieniai rūpesčiai nepasikeitė. Gal tik jų dabar yra šiek tiek mažiau. Dažniausiai viską sprendžiame telefonu, nors tenka pasidarbuoti ir seniūnijos kabinete. Ne viską galima išspręsti telefonu“, – sakė Darbėnų seniūnijos seniūnas Alvydas Poškys.

Seniūnas karantino pradžioje sulaukė kelių skambučių ir pranešimų, jog kai kurie jaunuoliai nesilaiko nustatytų reikalavimų.  Tačiau, anot jo, užteko su jais pasikalbėti telefonu.

„Dabar apie didesnius susibūrimus negirdėti. Bet galbūt žmonės paprasčiausiai į seniūniją dėl pažeidimų nesikreipia, o skambina policijos pareigūnams“, – svarstė A. Poškys.

Nors visose seniūnijose itin ramu, šiek tiek daugiau judėjimo galima pastebėti Darbėnuose, kur pluša miestelio gatves remontuojantys darbininkai.

Gyventojai tapo pakantesni?

Kartenos seniūnijos seniūnė Arūnė Putvinienė sakė irgi daugiausiai laiko praleidžianti su telefonu rankoje.

„Žmonių poreikiai išliko tokie patys, kaip ir anksčiau, rūpinamasi tais pačiais reikalais. Gal tik šiek tiek mažiau kreipiamasi į seniūniją, neskubama. Džiugu, kad žmonės supranta padėtį ir stengiasi laikytis nustatytų reikalavimų“, – sakė seniūnė.

Vis dėlto seniūnai pastebi, jog ir įvairių nusiskundimų iš gyventojų beveik nebegaunama. Bene svarbiausiu pavasarinių seniūnų rūpesčiu būna kelių greideriavimas, žvyravimas. Tačiau tai padaryti daugelis jau spėjo, todėl ir automobiliais važinėjantys gyventojai labai nesiskundžia.

 2,617 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Karantinas nesustabdė remonto darbų Darbėnuose”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE