Rimvydas Beržonskis. Asmeninio archyvo nuotr.

Ar nebijojo imtis sudėtingo objekto, ar turi patirties, taisydamas kitų paliktus defektus – į šiuos bei kitus su Kretingos sporto ir sveikatingumo komplekso statybomis susijusius klausimus “Švyturiui” atsakė UAB “HSC Baltic” direktorius Rimvydas Bežonskis, penktadienį su Kretingos rajono savivaldybe pasirašęs statybų rangos sutartį už 2 milijonus 177 tūkst. eurų, įsipareigodamas objektą užbaigti – jei niekas nesutrukdys – per dvejus metus nuo darbų pradžios. Kol kas dar bus projektuojama – keičiamas per 6-erius metus jau pasenęs projektas.

 

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas ir UAB “HBC Baltic” direktorius Rimvydas Beržonskis penktadienį pasirašė statybų rangos sutartį dėl Kretingos sporto ir sveikatingumo komplekso. Aisto Mendeikos nuotr.

– Kretingos sporto kompleksas – labai sudėtingas objektas. Ar nebijojote jo imtis?
– Tikrai ne. Ir pabrėžiame, kad dėsime maksimalias pastangas, priklausančias nuo rangovo, kad šis projektas būtų kuo greičiau įgyvendintas tinkamai ir pagal prisiimtus sutartinius įsipareigojimus.

– Kas kėlė ar vis dar kelia daugiausiai nerimo?
Esama objekto situacija, neslėpsime, dėl kitų šalių neužbaigtų ir/ar netinkamai atliktų darbų yra ganėtinai sudėtinga ir verčianti prisiimti tam tikrą atsakomybę, bet mums kaip statybos bendrovei, turinčiai patirties, šis projektas tik dar vienas iššūkis, kuris suteikia dar daugiau motyvacijos bei verčia tobulėti.

 

–  Kodėl tokia, regis, rimta įmonė apskritai ėmėsi tokio sudėtingo objekto? Gavote gerą kainą? Trūksta užsakymų?
–  Visų pirma, tai įdomus įdomus ir svarbus visuomenei (bendruomenei) projektas. Ir rangovui bus didelė garbė, iššūkis bei didžiulė atsakomybė sėkmingai įgyvendinti šį vieną moderniausių projektų Lietuvoje, kuris ilgą laiką dėl tam tikrų aplinkybių buvo sustabdytas ir nebuvo vykdomas.
Antra, esame statybų bendrovė, turinti plačios apimties kvalifikaciją, 10-ies metų patirtį ir maksimaliai dalyvaujanti statybos rinkoje visoje Lietuvoje. Šiuo metu vykdome ir įgyvendiname daugiau nei 15 įvairių statybos objektų visoje Lietuvoje.
Rangovo pateiktas pasiūlymas buvo vertinamas pagal ekonominį naudingumą, surinko daugiausiai balų ir konkursą laimėjo už rinkoje geriausią kainą.

Sporto kompleksas Kretingoje pradėtas statyti dar 2015-aisiais.

– Ar jau turite patirties, kai objekto ateinate užbaigti, taisydamas pirmtakų broką?
Turime ilgametės patirties visuomeninės paskirties pastatų statyboje, taip pat rekonstruojant pastatus. Atliktų darbų trūkumų, defektų taisyme patirties tikrai turime.

– Nuo ko pirmiausia pradėsite darbus? Kada?
Sutarties vykdymas prasidės projektavimo darbais, o statybos darbus planuojama pradėti II-ąjį šių metų pusmetį.

– Kada planuojate baigti?
Darbus vykdyti ir baigti planuojame sutartyje numatytais terminais, tai yra 2023 m., jei neiškils ar neatsiras ne nuo rangovo priklausančių nenumatytų aplinkybių, pvz., techninės dokumentacijos (projektų) keitimo, papildomų ar nenumatytų darbų poreikio, COVID-19 pandemijos netikėtų padarinių ar aplinkybių ir t.t.

– Ar pagal sutartį su Kretingos rajono savivaldybe Jūsų įmonė neš atsakomybę už visą objektą? Jeigu taip, ar šito nebijote? Kaip apskaičiuosite riziką už paslėptus darbus, kuriuos atlikote ne Jūs?
Rangovas įsipareigoja pabaigti numatytus darbus ir objektą perduoti eksploatacijai. Netinkamai atliktų ir nebaigtų objektų perėmimas visada susijęs su inžinerinėmis ir organizacinėmis problemomis, kurias pasiruošė išspręsti mūsų komanda, tai yra statinio statybos vadovai, projektų vadovai, inžinieriai. Rangovas prisiims atsakomybę už atliktus darbus, suteiks garantinius terminus vadovaujantis LR įstatymais, teisės aktais bei prisiimtais sutartiniais įsipareigojimais.
Taip pat pabrėžiame, kad vykdant statybos projektą svarbų vaidmenį atliks ir užsakovas – Kretingos rajono savivaldybė, kurios dėka bendruomenė turės puikų objektą laisvalaikiui praleisti, aktyviam gyvenimui bei kitiems poreikiams.

 18,318 peržiūrų (-a)

88% LikesVS
12% Dislikes
One thought on “Naujasis Sporto komplekso statybų rangovas: įgyvendinant objektą svarbų vaidmenį atliks ir Kretingos rajono savivaldybė”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE