Kelyje Darbėnai-Kūlupėnai sudėtingiausios sąlygos yra šalia Šukės kaimo. Aisto Mendeikos nuotr.

Dar pernai darbėniškiai tikėjosi, jog jau šiemet galės patogiai, nauju, lygiu asfaltuotu keliu pasiekti Kūlupėnus. Kūlupėniškiai irgi džiaugėsi, kad važiuojant į Darbėnus nereikės skaičiuoti duobių ir ryti dulkių. Tačiau tokios viltys, deja, neišsipildė – iš kaimyninės Latvijos atvykę kelininkai savo įsipareigojimų įvykdyti neįstengė. Ir net dukart.
Praėjusių metų pavasarį prasidėjęs kelio Darbėnai-Kūlupėnai kapitalinis remontas turėjo pasibaigti kartu su metų pabaiga. Tačiau viešųjų pirkimų konkursą laimėję kelininkai iš Latvijos, susizgribę, jog pagal rangos sutartį numatytų darbų padaryti nespės, paprašė Lietuvos automobilių kelių direkcijos jų atlikimo terminą atidėti iki šių metų gegužės 15-osios.
Tokio latvių prašymo argumentas labai paprastas – laiku pradėti ir pabaigti darbus sutrukdė karantinas. Esą dėl griežtų apribojimų darbininkai iš Latvijos atvykti į Lietuvą negalėjo.
Šiandien jau – gegužės 23-oji, o remonto darbų kelyje Darbėnai-Kūlupėnai dar daug. Kelio ruože šalia Šukės kaimo nauju asfaltu dar nekvepia. Iškasti tik loviai pagrindui paruošti, po truputį pilamas gruntas.
Tačiau vien tik asfalto dangos užklojimu visi darbai dar nesibaigia. Latvijos kelininkams dar teks sutvarkyti kelkraščius, įrengti pralaidas, nuovažas. Spėjama, jog ir užklojus asfaltą, darbai dar turės tęstis apie du mėnesius.
Lietuvos automobilių kelių direkcija latvių kelininkų nesugebėjimą ir antrąkart laiku įvykdyti įsipareigojimų kažkodėl nevertina kritiškai.
„Dar pernai Latvijos bendrovė „Binders“ paprašė pratęsti darbų atlikimo terminą iki šių metų gegužės. Argumentas, jog darbai užsitęsė dėl abiejų karantinų apribojimų, direkcijos nuomone, yra pagrįstas. Dabar remonto darbai kelyje Darbėnai-Kūlupėnai vyksta pakankamai sparčiai. Direkcija yra patenkinta kelininkų darbu, o jei dar šiek tiek darbai užtruks, kokių nors sankcijų taikyti neplanuojama“, – sakė LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadybininkas Evaldas Tamariūnas.
Demonstruodama Latvijos kelininkams bene išskirtinį prielankumą, LAKD nusprendė dar kartą pratęsti darbų atlikimo terminą. Šįkart dar dviems mėnesiams – iki liepos vidurio.
„Pradėjus darbus paaiškėjo, kad yra trūkumų techniniame darbo projekte. Kol projektuotojai juos taisė, rangovas neturėjo galimybės dirbti objekte visa apimtimi, ir jam buvo suteiktas dar 2 mėnesių papildomas terminas, t. y. iki š. m. liepos vidurio“, – teigiama E.Tamariūno rašte.
Ar daugiau nebus pratęsiamas darbų atlikimo terminas, LAKD vadybininkas pasakyti negalėjo, tik pažymėjo, jog atsiradus rangos sutarties nuostatų pažeidimų, rangovui gali būti taikomos numatytos sankcijos.
Dažniau keliu Darbėnai-Kūlupėnai važinėjantiems vairuotojams dar teks apsiginkluoti kantrybe ir tikėtis, kad bent antroje vasaros pusėje pasiekti gyvenvietes bus galima be žvyrkelio dulkių.

 9,251 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Kelyje Darbėnai-Kūlupėnai – eismas vis dar su kliūtimis”
  1. Iš Darbėnų nieks nevažiuoja į Kūlupėnus.. Į Kretinga tegul kelią sutvako iki galo..

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE