To, ką praėjusį savaitgalį pamatė Skuode, Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Janušauskė nebuvo iki šiol mačiusi. Lietuvos motociklų sporto federacijos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Skuodo motodrome netrūko aistrų, įtampos ir gražių bei itin nemalonių epizodų. Lietuvos suaugusiųjų motobolo čempionato rungtynėse šeštadienį susikovė Kretingos motobolo klubo antroji komanda ir dviejų profesionalių žaidėjų iš Rusijos vedama Skuodo „Bartuvos“ ekipa.

Po atkaklios kovos rezultatu 5:3 nugalėjo svečiai iš Kretingos. Sekmadienį savo jėgas prieš Skuodo „Bartuvos“ motobolistus savo jėgas antrą kartą šiame sezone tikrinosi ir pirmoji Kretingos motobolo klubo komanda. Šios rungtynės esant lygiam rezultatui 2:2 buvo nutrauktos, nes aikštės šeimininkai Skuodo „Bartuva“ nepatenkinti, jų nuomone, tendencingu teisėjavimu paliko aikštę.

Luko Šimkaus „šou“
Šeštadienį vykusiose rungtynėse tarp Kretingos motobolo klubo antrosios ir Skuodo „Bartuvos“ nuo antrojo kėlinuko į priekį išsiveržė Luko Šimkaus į priekį tempiami ir praktiškai vien „jaunimu“ besirėmę „Kretingos“ motobolininkai.
Sužaidę tris kėlinukus mūsų miesto žaidėjai turėjo saugią trijų įvarčių persvarą 4:1. Lemiamame ketvirtyje dviejų profesionalių žaidėjų Europos motobolo čempionų iš Rusijos Antono Gusevo ir Ivano Krištopos vedami „Bartuvos“ žaidėjai dar surengė „kretingiškių“ vartų „šturmą“ bei sumažino persvarą. Tačiau dar vienu tiksliu smūgiu kretingiškis Lukas Šimkus, kuris, beje, šiose rungtynėse iš viso pelnė net keturis įvarčius, įtvirtino Kretingos motobolo klubo pergalę.

Paliko aikštę trečiame kėlinyje
Sekmadienio rungtynėse tarp Skuodo „Bartuvos“ ir Kretingos motobolo klubo pirmosios komandų nuo pat pirmos minutės motodrome netrūko aistrų dėl kiekvieno teisėjo sprendimo. O daugiausiai nepasitenkinimo sukeldavo „arbitro“ ir Kretingos komandos vadovo Eduardo Steckio „švilpukai“.
Visos emocijos galutinai „sprogo“ trečiajame kėlinuke, esant lygiam rezultatui 2:2. Kai prie šoninės linijos dviejų Kretingos motobolo klubo žaidėjų spaudžiamas „Skuodo“ ekipos žaidėjas Antonas Gusevas kliudė teisėją E. Steckį, kuris šį veiksmą įvertino kaip tyčinį jo kliudymą motociklu ir parodė raudoną kortelę. Šiuo sprendimu pasipiktinę „Bartuvos“ komandos žaidėjai paliko aikštę ir nusprendė rungtynių nebetęsti. Už šį poelgį jiems įskaitytas techninis pralaimėjimas ir gresia drausminės sankcijos.

Perpildyta „kantrybės taurė“
Savo nuomonę apie šį savaitgalį vykusias motobolo „batalijas“ savo nuomone pasidalino ir abiejų komandų vadovai.
Skuodo „Bartuvos“ žaidžiančiojo trenerio Kęstučio Sakalausko teigimu, jau nuo pat šio Lietuvos čempionato pradžios vyksta netvarka: „Jau nuo pirmų rungtynių nesuprantu, kaip tas pats žaidėjas gali žaisti ir už pirmą, ir už antrą komandą. Tada kam tos dvi Kretingos komandos, jeigu tie patys žaidėjai žaidžia už abi? Rungtynėms teisėjauja Kretingos komandos vadovas, žaidžia kas nori už kokią nori komandą, visiškas „bardakas“. Galutinai „kantrybės taurė“ buvo perpildyta sekmadienį. Nuo pat pirmos rungtynių minutės teisėjas ir Kretingos motobolo komandos vadovas E. Steckis „švilpė“ visiškai į vieną pusę. Negana to, episode, kuriame buvo prasižengta prieš mūsų komandos žaidėją, jis ne tik nenubaudė „kretingiškio“, bet dar pašalino mūsų ekipos žaidėją. Galiu pasakyti tik taip – sporte pergales reikia pasiekti sąžiningai, o ne tokiais būdais.“

Neužtikrintas joks saugumas
Visai kitokius pastebėjimus apie abejas rungtynes turi Kretingos motobolo klubo žaidžiantysis treneris Renatas Žiubrys: „Jokių nuostatų mes nepažeidėme. Nėra nurodyta, kad žaidėjas negali atstovauti dviems savo klubo komandoms. Kalbant apie „bardaką“, tai jį nuo pat pirmųjų šeštadienį vykusių rungtynių pradžios ir kėlė nevaldomi Skuodo žiūrovai. Iš tribūnų mėtomi akmenys į mūsų komandos vartininką, necenzūriniai išsireiškimai po kiekvieno epizodo ir grasimai bei skriejantys buteliai į mūsų žaidėjus. Ir tai – tik keli epizodai. Jokio saugumo užtikrinimo. Visą tą „balaganą“ savo akimis matė ir mūsų federacijos prezidentė, kuri liko pakraupusi tokiu Skuodo komandos aplaidumu ir elgesiu. Jos nuomone, tokią komandą išvis reiktų diskvalifikuoti.“

Teisėjui E. Steckiui parodžius raudoną kortelę (pirmas kairėje), skuodiškų žaidžiantysis treneris Kęstutis Sakalauskas (antras iš kairės) visą komandą išsivedė iš aikštelės. Už tai komandą reiktų diskvalifkuoti – tuo įsitikinęs Kretingos motobilininkų žaidžiantysis treneris Renatas Žiubrys (priekyje, su Nr. 2 marškinėliais). Gedimino Girdenio nuotr.

Kalbėdamas apie „Bartuvos“ ekipos sprendimą palikti aikštę trečiajame kėlinyj, treneris irgi buvo kategoriškas: „Bartuvos“ ekipos sprendimas parodo jų neprofesionalumą. Jau nuo pat pirmųjų rungtynių minučių „Bartuvos“ žaidėjai nežaidė motobolo, o užsiiminėjo provokacijomis. Dar pirmajame kėlinyje jų legionierius Ivanas Krištopa per „plauką“ neužkliudė mūsų komandos atsarginio žaidėjo. O tame episode, kur buvo parodyta raudona kortelė už tyčinį teisėjo kliudymą, manau, profesionalus žaidėjas toks kaip Antonas Gusevas galėjo išvengti kontakto. Bet tai – eilinė provokacija, kuriai teisėjas nepasidavė. Manau, šiam „Bartuvos“ ekipos poelgiui tinka posakis: „patys muša, patys verkia.“

Prezidentė: esu šokiruota
“Varžybose dalyvavau tik pirmą dieną, tad nemačiau, kas įvyko antrąją. Tačiau mane šokiravo Skuodo sirgalių elgesys, jų mentalitetas, – “Švyturiui” po varžybų sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrė Janušauskė. – Žiūrovai ėjo į aikštę. Vienam Kretingos sportininkui, kuris buvo nubaustas kelioms minutėms, sirgalis priėjęs trenkė per šalmą. Tada jau ir aš nebeištvėriau – įsikišau, kad šitaip elgtis negalima. Jokios pagarbos sportininkams! 18 metų esu sporte ir nesu nieko panašaus mačiusi”.
Gal sirgaliai buvo neblaivūs? “Alus tikrai buvo vartojamas, – patvirtino G. Janušauskė. – Kas, mano manymu, visiškai nesusiję su sportu. Aš tikrai nepalaikau nei vienos komandos, bet sirgalių elgesys ir varžybų organizavimas buvo netinkamas. Kita vertus, didžiausia bėda buvo, kad teisėjavo Kretingos komandos vadovas. Man atrodė, tik Eduardas sušvilpia, tuoj iš sirgalių pasigirsdavo tokie žodžiai, kokių nesu gyvenime girdėjusi.”
Tiesa, varžybose teisėjavo ir 2 skuodiškiai, bet Kretingos sirgaliai jų sprendimus priimdavo kultūringai.
G. Jaunušauskienė pripažino, kad teisėjų problemą iššaukė pandemija, dėl kurios šiemet teko organizuoti tik vietos lygmens – Lietuvos – čempionatą. Paprastai mūsų šalies motobolininkai varžydavosi su kolegomis iš Baltarusijos, Ukrainos, Vokietijos.
“Tad niekuomet neteisėjaudavo žaidžiančios komandos teisėjas. O šiemet paprasčiausiai neturėjome, iš ko rinktis. Tačiau, jeigu tai, kas įvyko praėjusį savaitgalį, ateityje pasikartos, įsikiš ir Federacija. Jau kalbėjau ir su skuodiškiais. Viena iš galimų sankcijų – žaidimas be sirgalių”, – sakė prezidentė.
Finale dvi Kretingos komandos
Vis dėlto šiemet priverstinai tramdyti sirgalių veikiausiai nebeteks, nes po poros savaičių – rugpjūčio 14 d. jau vyks čempionatas. Ir ne Skuode, o Kretingoje, kur varžybų organizatoriai sirgaliams šitaip siautėti neleidžia.
Dėl Lietuvos motobolo čempionų vardo kausis rūgpjūčio 14 d. 17 val. Kretingos motodrome kausis dvi Kretingos motobolo klubo komandos.
Kitą dieną 15 val. įvyks ir Lietuvos jaunimo motobolo čempionato finalas, kuriame taip pat susitiks dvi Kretingos motobolo klubo komandos.

Jūsų manymu, kas atsakingas už Skuode žlugusias motobolo varžybas?

View Results

Loading ... Loading ...

 24,290 peržiūrų (-a)

48% LikesVS
52% Dislikes
9 thoughts on “Motobolo sirgaliai Skuode šokiravo net motociklų sporto federacijos prezidentę”
  1. Mačiau kaip vienas žmogus sugadino visą sporto šventę- Kretingos teisėjas.
    Jei ta problema nebus išspręsta nukentės visi motobolo sirgaliai.

  2. Mačiau abiejas rungtynes , mačiau neteisybe,is teisėjo pusės, ir visa ta sirgalių neapykanta išprovokavo būtent teisėjas, galėčiau parašyt labai daug bet niekas neskaitys. Ir nereik aiškint ce kad sirgaliai negražei elgesį, niekada tokiu nesąmonių nebūdavo kaol buvo viskas normos ribose.
    Isspreskit didžiausia problema stecki ir viskas iš gerai

  3. Kretingos laimėjimas negarbingas, skuodiskiai pasitraukė garbingai, jau per pirmas rungtys turėjo pasitraukti

  4. Be žiūrovų 😱, tai kam tada žmonėms tokia federacija? Ir kam tada stengiasi Skuodo Bartuva ir remejai. Gal tada susirinksim pasižiūrėti kaip žais ponia Janusauskiene su ponu Steckiu. Kiekvienam protingam žmogui – aiškus problemos sprendimas, bet ne reik parodyti kad federacija ale dirba🤮. Su pagarba Kretingos Motobolo komandai, žaidėjams ir treneriui,jūs -šaunuoliai (problema tikrai ne jumyse)

  5. Pirmą kartą girdžiu kad nebaigti kovos garbingą. Žiūrint vaizdo įrašą matosi kokią tą garbingą kovą veda Skuodo žaidėjai… Nr 7 specialiai spiria Kretingos žaidėjui – teisėjai tyli. Kretingos žaidėjui nuvirtus nr 4 specialiai uzvaziuoja ant viršaus gulinčio. Kretingos žaidėjas išeina vienas prieš vartus ir Skuodo žaidėjai ji specialiai griauna 11 metrų baudinys nes bauda iš galo. Svilpia tik paprasta bauda. Skuodo legionieriai neleistinai blokuoja Kretingos žaidėją ir jį griauna prieš pat centrinį teisėja o šis skiria bauda Kretingos žaidėjui. Skuodo nr 4 neleistinai blokuoja Kretingos gynėją lyg nežinotų taisyklių ir paskui ginčijasi su teiseju t.t. ir dar drysta aiškinti kad Kretingos teisėjas blogai teisėjauja… Pasižiūrėkite savo vaizdo įrašą ir patys pamatysite!

  6. Visi kalti, bet labiausiai patys skuodiskiai. Teisingai cia kolega paminejo, kad patys provokacijom uzsiiminejo. Nr.4 Sparnauskas matyt “is to duona valgo” – kiek ji atsimenu visada eina i kontakta ne su kamuoliu, o su varzovu. Nr. 5 Gusevas irgi geras aktorius.
    Visada taip buvo, kad varzybose svilpia 2 vietiniai ir 1 sveciu teisejas. Tai keista ale pirmieji 2 viska gerai dare, o pro sona svilpe vienintelis Steckis?
    O Simkaus jei tiek bijot tai visai neikit i aikste sitiek legionieriu prisamde – geda butu ir kalbeti..
    Gerai pasake Kretingos motobolo veteranas: nemoki zaisti, neik i aikste.

  7. Teisėjei turėtu nepriklausyt nei vienai komandai,tik tokiu atvėju būtu teisingos varžybos.Logiška kad kikvienas serga ir palaiko savus.

  8. Kaip nebus pasipiktinusi nes ji pati is Kretingos ir duodu 100% bus gimine su teiseju , kaip sakoma ranka ranka plauna

  9. Man juokas ima iš Skuodiškių komentarų,Steckis kaltas,o kad abu Skuodo teisėjai švilpia pro šalį tai jie nemato,matyt akis buvo visi užpylę.Sparnauską išvis į aikštę neleisčiau,jam tik rūpi,kaip suluošinti Kretingos žaidėją,o Lukas Šimkus įrodė,kad yra geresnis už du rusų profesionalus,vienas abu apžaidė.Teisėją Stanių,iš vis neleisčiau teisėjaut,ar jis aklas,nieko nemato,kaip Skuodiškiai pažeidinėja taisykles.Vienu žodžiu Kretingos žaidėjai šaunuolia,o iš Skuodo nieko ten nėra 0-is.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE