Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

Vertinant šios savaitės įvykius Vilniuje, pirmiausia užduodu klausimą ir sau – ar mes, žmonių išrinkti valdžios atstovai padarome viską, kad žmonės neitų į gatves protestuoti. Jei žmonės mano, kad padarėme ne viską, nesutinka su mūsų sprendimais, jaučiasi neišgirsti, tai jie tikrai turi teisę taikiai išeiti į gatves ar kitais teisėtas būdais išreikšti savo nuomonę.

“Švyturio” skaitytojo nuotr.

Na, o jeigu jau ir išėjo, tuomet dėkime visas pastangas, kad jie būtų išgirsti arba įtikinti, kad mūsų priimami sprendimai yra svarbūs bei teisingi. Taip, ne visada įtikinti įmanoma, bet ir negalime savo sprendimais skaldyti visuomenės ar visiškai ignoruoti vieną iš jos grupių.
Kalbant konkrečiai apie riaušes – griežtai pasisakau prieš jas bei nuomonės išsakymą mėtant akmenis. Turime elgtis taip pat, kaip norime, kad elgtųsi ir valdžia. Bet vėl – pirmiausia užduokime sau klausimą, kas gi nutiko, kad kelios radikaliai nusiteikusių, galimai ne pačių geriausių tikslų turinčios asmenų grupės galėjo išprovokuoti riaušes, taip pat savo pusėn patraukti tūkstančius. Ar tikrai visi antradienį atėję prie Seimo turėjo piktų kėslų ir, kaip kai kurie ministrai netiesiogiai išsireiškė, yra tėvynės išdavikai? Kategoriškai ne! O gal daugelis iš atėjusiųjų tik jautėsi neišgirsti bei nebematė jau kitos galimybės išsakyti savo nuomonės? O ar ne valdžios atstovų priimti sprendimai ir klaidos lėmė, kad visuomenė susipriešino, nusivylusiųjų gretos išaugo bei manipuliatoriams suteikti nauji įrankiai veikti? Taip pat, ar tikrai viską padarė atsakingos struktūros, jog būtų išvengta ne tik antradieninių riaušių, bet kad jos, dar didesnės, nepasikartotų ir artimiausioje ateityje? Tad būtina ne tik kuo greičiau patiems sau atsakyti į šiuos klausimus, bet ir persvarstyti, ar tikrai visi pastaruoju metu Vilniuje priimami sprendimai yra teisingi, dar labiau neskaldantys visuomenės, nes antraip pasekmės gali būti skausmingesnės.

Antanas Kalnius savo požiūrį į antradienio riaušes Vilniuje išsakė, “Švyturio” paprašytas. 

Susiję straipsniai:

Kretingos vicemeras Dangiras Samalius: Viešpats jiems atleis – politikieriams kurstytojams, nors jie ir žino, ką daro

Lietuvos policija prašo pagalbos dėl agresija pasibaigusio antradienio mitingo prie Seimo

Tarp sulaikytų mitinguotojų – ir kretingiškė Vitolda Račkova bei palangiškė Adelina Sabaliauskaitė

Lietuvos šeimų sąjūdis reikalauja paleisti Vitoldą Račkovą ir Adeliną Sabaliauskaitę

Ketvirtadienio vakarą Vitolda Račkova ir Adelina Sabaliauskaitė išleistos iš areštinės

 120,983 peržiūrų (-a)

84% LikesVS
16% Dislikes
One thought on “Kretingos meras Antanas Kalnius: gal daugelis iš atėjusiųjų jau nebematė kitos galimybės išsakyti savo nuomonės?”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE