Kasdien vis labiau daugėja vilčių, kad „Jokūbavo keliukas“ vėl taps prieinamas jokūbaviškiams. „Švyturio“ duomenimis, aiškintis beveik 400 metrų kelio dingimo aplinkybes ėmėsi ir prokurorai.
Jokūbaviškių pasipiktinimą bei politikų rietenas sukėlusio „Jokūbavo keliuko“ epopėja gali pasibaigti privatinnkų pralaimėjimu. Į procesą įsikišus kai kurioms institucijoms paaiškėjo, kad galbūt neteisėtai užgrobtas ne tik savivaldybei priklausanti kelio Jokūbavas-Petrikaičiai atkarpa, bet ir šalia jos esantis apie 100 kvadratinių metrų valstybinės žemės plotas.
Savo išvadų kol kas oficialiai nepateikė aplinkosaugininkai, įtariantys, jog galbūt neteisėtai pasikėsinta į vandens telkinį, praplėtus jo krantą.
Taip pat įtariama, jog privačiame žemės sklype atsiradęs pastatas išdygo irgi galbūt neteisėtai. Jo atsiradimo aplinkybes dabar aiškinasi Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.
Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius ne kartą visuomenę tikino, jog negalima liesti privačios nuosavybės, kurią gina net šalies Konstitucija. Tačiau, tikriausiai, pamiršo, jog svarbiausias mūsų valstybės dokumentas gina teisėtai įgytą nuosavybę.
Kita vertus visuomenės interesas lyg ir yra aukščiau privataus. Nacionalinės žemės tarnybos specialistų nuomone, jei privatininkai savo lėšomis neįstengs nutiesti jokūbaviškiams naujos kelio atkarpos, „Jokūbavo keliukas“ gali būti paprasčiausiai paimtas visuomenės reikmėms.
„Kaip tik galėsime, stengsimės, kad „Jokūbavo keliukas“ sugrįžtų pas jokūbaviškius. Kitaip tariant, ginsime visuomenės interesą“, – „Švyturiui“ sakė Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas.
Kaip ir kiek „Jokūbavo keliuko“ dingimas susijęs su mero A.Kalniaus veikla ar politiniais ryšiais, turėtų išsiaiškinti prokurorai. Apie vis dėlto galbūt egzistuojančias „baltas dėmes“ šioje istorijoje liudija prokurorų apsisprendimas labiau pasigilinti į visuomenės intereso gynimo poziciją.

 107,494 peržiūrų (-a)

86% LikesVS
14% Dislikes
2 thoughts on “Viltis: „Jokūbavo keliukas“ vėl tarnaus jokūbaviškiams”
  1. Šiaip ten kur nukasė krantą kažkur toje vietoje daug metų gyvendavo ūdros kurios raudonojoje knygoje jas dažnai pastebėdavo nes dažnai žvejodavau, ir šlakiai parplaukia į karjerą neršti ir dar karjeras yra pratekantis įdomu kodėl leidžia išvis tokį karjerą privatizuoti.

  2. as ne prokuroras, bet , perskaitęs publikaciją, pasižiūrėjau, kur interesų konfliktas…Sugrįšim prie temos…

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE