Šio mėnesio pabaigoje vyksiančiame Savivaldybės tarybos posėdyje tikimasi suburti dar vieną, jau trečiąją, valdančiąją daugumą. Planuojama, jog jos nariai taps visų politinių organizacijų atstovai, išskyrus socialdemokratus ir konservatorius. Kitaip tariant, opozicija persikraustys į pozicijos kėdes.
Naujoji valdančioji dauguma turės pakankamai daug darbo. Teks iš naujo formuoti kai kuriuos Tarybos komitetus konservatoriams per praėjusį Tarybos posėdį pareiškus, jog atsisako dirbti komitetų pirmininkais bei jų pavaduotojais.
Taip pat planuojama pakeisti ir mero pavaduotoją. Tai neturėtų būti kokia nors staigmena – pasikeistus valdančiosios daugumos sudėčiai, o konservatoriams perėjus į opoziciją, pasikeitimas natūralus. Dabartiniam vicemerui Dangirui Samaliui pareigos buvo paliktos, nes konservatoriai ir po paskutiniojo valdžios pasikeitimo liko pozicijoje.
Savivaldybės administracijai kol kas laikinai vadovaujanti Administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė tikriausiai ir liks pavaduotoja, nes numatoma ateinančiame posėdyje paskirti ir naują direktorių.
Kas užims vicemero ir Administracijos direktoriaus kėdes, kol kas viešai neskelbiama. Tačiau drąsiai galima tikėtis, jais taps kretingiškiams jau žinomi žmonės.
Šiek tiek per savaitę pasikeitė ir būsimų kandidatų į Savivaldybės merus gretos. Konservatorių vėliavą į tiesioginius merų rinkimus kol kas neš Dangiras Samalius, socialdemokratų – Egidijus Viskontas. Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kretingos skyriui vadovaujantis Arūnas Merkelis savo ketinimų tapti meru atsisakė, o partijos vėliavą į rinkimus nešti patikėjo neseniai jos gretas papildžiusiam Vydmantų seniūnijos seniūnui Rimvydui Šakiniui.
Beje, Kretingos politinėje arenoje pasirodė dar viena struktūra, prisistatanti politiniu komitetu „Už šviesią Kretingą“. Apie jos ketinimus dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose bent jau kol kas neskelbiama nieko, tačiau savivaldos rinkimuose naujieji politikai dalyvauti ketina. Tik atrodo, jog kol kas neturi tinkamų žmonių, iš kurių būtų galima suformuoti rinkiminį sąrašą, ir ieško „šviesuolių“.

 39,792 peržiūrų (-a)

40% LikesVS
60% Dislikes
One thought on “Artėja sudėtingas Tarybos posėdis”
  1. Politinis komitetas ,, Už šviesią Kretingą” neturi ,, šviesių” žmonių? Tai kam maltis į tą politiką?

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE