Kretingos miesto centre, J.K. Chodkevičiaus g. 1, stovi apleistas namas, kurio naujais gyventojais, tikėtina, vėl tapo benamiai. Šiandien „Švyturio“ žurnalistas pastebėjo tris akivaizdžiai asocialius žmones, kurie išėjo iš šio namo teritorijos. Primename, kad pernai, dėl neatsakingo benamių elgesio šiame name jau buvo kilęs gaisras: ar sulauksime jo ir vėl?

Tiesa, nuodugniau apžiūrėjus namą, galima neįtarti, kad ten galėtų patekti kokie nors benamiai: pirmojo aukšto langai – užkalti. Tačiau akivaizdu, kad per šalia stovinčią akmeninę sieną įmanoma užlipti ant skardinio stogelio ir juo užlipti į antrąjį aukštą.

Beje, šis namas yra apstatytas apsaugine tvora, kad per daug negadintų Kretingos miesto vaizdo. Tačiau šios tvoros viena dalis kaskart periodiškai vis išlaužiama ir tuomet galima patekti prie namo akmeninės tvoros, kuria įmanoma užlipti ir patekti į namo vidų.

Į šį pastatą jau ne vieną kartą skubėjo ugniagesiai. Dažniausiai jiems tekdavo ten vykti šaltuoju metų laikotarpiu, mat į apleistą namą pasišildyti susirinkdavo benamiai. Beje, prieš keletą metų jame buvo rastas negyvas žmogus.

Dviejų aukštų mūrinis namas priklauso evangelikų-liuteronų draugijai „Sandora“. Liuteronai, kartu su Kretingos rajono savivaldybe, planuoja jame įkurti vaikų dienos centrą.

 

 9,862 peržiūrų (-a)

90% LikesVS
10% Dislikes
One thought on “Ar sulauksime gaisro ir jo aukų Kretingos centre? (VIDEO)”
  1. Žiūrint į tuos ,, namus” ( vienas – griuvena, kelianti žmonėms pavojų, tipo ,, paveldas”, antras – amžinos neįteisinamos ,, statybos” ) aiškėja mūsų valdžios bejėgystė .Pats centras, o savininkai verčia jį šiukšlynu. Kažkoks sprendimas juk turi būti. Ir bus, nes aš tikiu nauja mūsų miesto valdžia.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE