Kretingoje penktadienį, spalio 20 d., oficialiai atidarytas Moldovos Respublikos Garbės konsulatas. Tai pirmoji oficiali užsienio valstybės atstovybė Kretingoje.

Garbės konsulato atidarymo ceremonijoje dalyvavo Moldovos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Emil Druc, Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius, garbės konsulas Irmantas Norkus ir kiti svečiai.

„Užsienio šalies atstovybės atidarymas yra neeilinis įvykis bet kuriam miestui. Ir, pirmiausia, tai svarbus miesto bei jo žmonių veiklos įvertinimas ir pripažinimas“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Moldovos užsienio reikalų ministro sprendimu Garbės konsulu paskirtas kretingiškis verslininkas Irmantas Norkus. Jis teigė, kad Garbės konsulatas padės stiprinti ir plėtoti dvišalius Lietuvos ir Moldovos santykius, skatinti verslo, kultūros ir turizmo ryšius tarp dviejų šalių.

Garbės konsulatas įsikūrė Kretingoje, „Vienaragio malūne“. Jis teiks konsulinę pagalbą Moldovos Respublikos piliečiams, kuriems reikalinga konsulinė pagalba ar informacija.

„Švyturio“ informacija

 859 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes
One thought on “Kretingoje atidarytas Moldovos Respublikos Garbės konsulatas”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE