Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas medicininės įrangos išgabenimą į Lietuvą. SCANPIX nuotr.

Turkija sau pasiliko Kretingos ligoninei skirtus du plaučių ventiliavimo aparatus. Įranga Kretingos ligoninei turėjo būti pristatyta praėjusį penktadienį.

Dar prieš šalyje paskelbiant karantiną Kretingos rajono savivaldybė už 34 000 eurų iš Turkijos užsisakė du plaučių ventiliavimo aparatus, kurie buvo numatyti Kretingos ligoninei.

Tačiau Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pats atvyko į Oro uostą ir sulaikė įrangos gabenimą į Lietuvą. Tuo pačiu reisu į mūsų šalį turėjo būti atgabenta ir kitoms Lietuvos savivaldybėms skirta medicininė įranga.

Būtent penktadienį, balandžio 3 d., prezidentas Turkijoje sugriežtino karantino sąlygas.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius šiandien nuotoliniu būdu vykusiame Ekonominės plėtros ir ūkio komiteto posėdyje sakė dar nenusprendęs, ar bus reikalaujama už nepristatytas prekes mokėti delspinigius.

„Tikimybė, kad šiuos paratus „atgausime“, yra labai maža, tad šios įrangos turbūt teks atsisakyti ir ieškoti jos kitur“, – sakė meras.

Kretingos ligoninė turi 6 plaučių ventiliavimo aparatus, bet ir įstaiga, ir Savivaldybė nori įrangos turėti daugiau, kad prireikus jos nepritrūktų.

 1,845 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Turkija neatidavė Lietuvai Kretingos užsisakytų plaučių ventiliavimo aparatų”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE