Meras A. Kalnius teisme bylinėsis su pensininke dėl 10 kv. metrų ploto savivaldybės būsto.

Baigiantis metams Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius po eglute padėjo dar vieną „dovanėlę“ – surašė teismui ieškinį dėl kretingiškės pensininkės Elenos Simanauskienės iškeldinimo iš savivaldybės būsto.
„Išskirtinis atvejis, kai dėl gyventojo iškeldinimo iš būsto į teismą kreipiasi pats meras, o ne Savivaldybės administracija“, – „Švyturiui“ sakė savivaldybės būste kol kas dar gyvenančiai kretingiškei E. Simanauskienei atstovaujantis advokatas Aivaras Raišutis.
Pensininkės E. Simanauskienės šių metų balandžio 28-ąją pasirašyta savivaldybės būsto nuomos sutartis pasibaigė spalio 31-ąją, tačiau moteris atlaisvinti būstą nepanoro, nes neturi kur persikraustyti. Dar nepasibaigus sutarties galiojimui, ji parašė prašymą pratęsti sutartį ir pateikė jį Savivaldybės administracijai.
Pastaroji lyg ir buvo pasiruošusi moters prašymą patenkinti, tačiau tai padaryti sutrukdė Savivaldybės meras A. Kalnius. Pasak tuometinio Savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Viskonto, į komisijos, svarsčiusios E. Simanauskienės prašymą, posėdį įsiveržęs A. Kalnius energingai ėmėsi vardinti argumentus, esą neleidžiančius būsto nuomos sutarties pratęsti. Todėl komisija vieningos nuomonės neturėjo.
Pasak tik iš pensijos gyvenančios E.Simanauskienės, atkaklus mero reikalavimas išmesti ją į gatvę nesuprantamas.
„Neįsivaizduoju, kodėl A. Kalnius taip nori mane iškeldinti. Mano pajamos yra tik pensija, jokio gyvenamo ploto neturiu. Tikriausiai yra supykęs, kad kažkada galbūt jį įžeidžiau, todėl dabar keršija“, – pasakojo E. Simanauskienė.
Neseniai Kretingoje viešint šalies Prezidentui Gitanui Nausėdai, E. Simanauskienė jam į rankas įteikė raštą, kuriame išdėstė savo bėdas. Prezidentas pažadėjo išsiaiškinti.
Pensininkės raštas pasiekė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, o vėliau iš pastarosios į Kretingos rajono savivaldybės administraciją atkeliavo raginimas išsiaiškinti situaciją ir problemą išspręsti.
Galbūt „suveikus“ raštui iš ministerijos, E. Simanauskienė gavo mero pasiūlymą sudaryti „taikos sutartį“ – pensininkei leidžiama savivaldybės būste gyventi iki pavasario, o nuomoninkė pasižada besąlygiškai nustatytą dieną iš būsto išsikraustyti.
Tokio „susitarimo“ su meru E. Simanauskienei nepasirašius, netrukus į moters namus atkeliavo pranešimas iš teismo, jog gautas ieškinys dėl iškeldinimo.
„Merui A. Kalniui aš tikrai nepasiduosiu ir niekus šiaip sau nesikraustysiu. Paprasčiausiai, neturiu kur. Jei jis taip nori, bylinėsimės teisme, bet gyventi į gatvę neisiu“, – sakė E. Simanauskienė.
Savivaldybė, vykdydama savo funkcijas, privalo padėti sunkiau gyvenantiems rajono gyventojams. Todėl nenuostabu, kad Savivaldybės administracija mėgino ieškoti būdų, kaip pagelbėti E. Simanauskienei. Paprasčiausias – pratęsti savivaldybės būsto nuomos sutartį.
Tačiau keista, kad į teismą dėl E. Simanauskienės iškeldinimo kreipėsi pats Savivaldybės meras A. Kalnius, o ne, tarkim, Savivaldybės administracijos direktorius arba Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė, pavasarį pasirašiusi būsto nuomos sutartį.
Pasak mero A. Kalniaus, ieškinys teismui dėl gyventojos iškeldinimo pasirašytas mero todėl, kad yra tokia tvarka.
Kalniaus ieškinys teismui dėl gyventojos iškeldinimo pasirašytas mero todėl, kad yra tokia tvarka.
„Yra tokia tvarka, kad į teismus dėl viešo intereso gynimo kreipasi meras. Kur ta tvarka surašyta, dabar neatkelsiu, bet yra tokia tvarka“, – „Švyturiui“ sakė A. Kalnius.

 26,678 peržiūrų (-a)

26% LikesVS
74% Dislikes
5 thoughts on “Kretingoje – dar vienas išskirtinis teismo procesas”
  1. Jus nustokit ant mero visasis imanomais budais siuksles pilt. Vis tiek patys kabinsit.

  2. Vargse moteris. Kiek galima tyciotis is tokiu pazeidziamu zmoniu. Tikrai meras elgiasi ne meriskai. Jei net Prezidentas isikiso ir vistiek meta ziema moteri i gatve

  3. Akivaizdus mero interesas,
    Aklas gali nematyti.
    O juk namas geroje vietoje.

  4. Kiek šioj savivaldybė būtų per pažintis yra nuomojame, o juose net negyvena, galėtų išsamiai pasidomėti kiekvienu besinuomuojanciu ir kaip mat atsirastų kur apgyvendinti, manau.

  5. Sveiki,
    Tikrai keista, kad pats meras užsiima tokiais niekais, vietoj to kad rūpintusi projektais ir investuotojų paieška. Atrodo nesolidžiai. O poniai E. Simanauskienei dar siūlau kreiptis į Delfi, nes tik viešumas gali atbaidyti tokius valdininkų veiksmus.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE