Kokie turėtų būti kandidatai į savivaldybių tarybas pakankamai aiškiai reglamentuoja Lietuvoje galiojantys teisės aktai. Pirmiausiai – nepriekaištingos reputacijos. Toliau įstatymuose numatyti įvairūs kitokie aspektai. Tik ar visi kandidatai tokie švarūs? Bent jau Kretingoje – tikrai ne.
Kažkada dienos šviesą socialiniuose tinkluose ir Youtube kanale išvydusi laida „Teise šveise“ iš pradžių sulaukė nemažo visuomenės susidomėjimo. Daugeliui patiko, kad kritikuojama valdžia, pavartojant ir „riebesnius“ išsireiškimus.
Tačiau šiek tiek vėliau savivaldybės tarybos posėdžių apžvalgos pradėjo nusibosti, nes paaiškėjo, kad kritikuojama tik viena pusė, ta, kuri palankesnė laidos autoriui. Ne paslaptis, jog sukurti tokią laidą pasistengė kretingiškis Giedrius Petreikis. Tikriausiai, čia jo iniciatyva, nors ir šiek tiek dėl to abejojama.
Tas pats G.Petreikis anuomet laidos žiūrovus tikino, jog visada stengsis kalbėti tiesą, atskleisti negražius valdžios darbelius ir t. t. Bet pats į politiką eiti nežadėjo.
Matyt, įsivaizduodamas itin pakilusį populiarumą, G.Petreikis vis dėlto nusprendė žengti į tą politiką. Tik atrodo, kad iš vienos politinės organizacijos jį „išspyrė“, o į kitą, ką tik iškepusią, galbūt nepriėmė. Todėl liko tik ieškoti kokios nors senesnės. Ir surado – tapo „valstiečiu“, į kandidatų sąrašą įrašytu 3 numeriu.
Tik kažin ar jis toks jau švarus tiesus ar teisus, kad galėtų sąžiningai atstovauti rinkėjus savivaldybės taryboje? Apie nepriekaištingą reputaciją kalbėti būtų labai sudėtinga.
Prieš 9 mėnesius įkurta mažoji bendrija „Patarmasas“, kuriai vadovavo G.Petreikis. Būtent vadovavo, nes dabar jai paskelbtas bakrotas. Beje, šios bendrijos atidaryta kavinė ar restoranas (sunku surasti tinkamą pavadinimą) dirbo dar trumpiau, 2 ar 3 mėnesius. Atėjo bankrotas.
Tik įdomu, kaip galėjo įmonė taip greitai subankrutuoti? Negi jos steigėjas, konkrečiau, kavinės steigėjas, neįsivaizdavo, kaip reikia vystyti verslą, kad nesulauktų bankroto?
Atidarant naują kavinę reikia visko ir daug. Juo labiau, kai ji atidaroma nuomojamose patalpose. Jų savininkas leido naujajam nuomininkui pakeisti ventiliacijos įrangą, kuri, esą, buvo per sena ir netinkama. Tad senoji įranga buvo išmontuota, o jos vietoje atsirado nauja.
Tik vėliau paaiškėjo, kad už naująją ventiliacijos įrangą G.Petreikio vadovaujama įmonė pardavėjui neįstengė sumokėti. Ilgai nelaukęs pardavėjas atvažiavo ir ją išmontavęs išsivežė. Tik kur liko senoji, priklausiusi patalpų savininkui, neaišku.
Panaši istorija atsitiko ir su būriu įvairių tiekėjų, tiekusių kavinei maisto produktus, dujas bei kitokią savo produkciją, Su jais irgi nebuvo atsiskaityta. Skolos, kartu pridėjus ir mokesčius valstybei, siekia ne vieną tūkstantį eurų.
Bet dar įdomiau tai, kad bankrotas ant įmonės galvos nukrito lyg iš dangaus. Tiekėjams tai buvo staigmena. Nes prieš pat bankroto paskelbimą sugebėta iš tiekėjų gauti įvairių prekių. Vadinasi, už jas atsiskaityti net negalvota.
Beje, iškelti bankroto bylą teismo paprašė ne, tarkim, atlyginimų negavę darbuotojai, net ne likę nuskriausti tiekėjai ar kas nors kitas, o pats MB „Patarmasas“ direktorius G.Petreikis.
Įspūdis toks, kad jau pirmąją dieną duris atvėrusi „Patarmaso“ kavinė buvo pasmerkta po kelių mėnesių jas uždaryti. Tiksliau, atrodo, kad jos steigėjas puikiai žinojo, kad biznis nepavyks, kad už tiekiamą produkciją sumokėti negalės.
Gal kas nors galėtų pasakyti, kurioje čia vietoje būtų galima surasti nepriekaištingą reputaciją?
Kandidato reputacijos bei sąžiningumo nepagerina ir tai, kad dabar, rinkiminės kampanijos metu, toliau transliuojamos laidos, kuriose vos į ekraną telpa jo paties veidas. Ir be jokios informacijos, kad tai politinė reklama. Ko gero, tai daugiau nei akivaizdus rinkimų įstatymų nepaisymas.
Birutė Petravičienė

 13,029 peržiūrų (-a)

58% LikesVS
42% Dislikes
6 thoughts on “„Nepriekaištinga“ kandidato reputacija?”
  1. Ta petraviciene susireiksminus sene, ne tik visiskai buka, ta pats straipsnis parodo bet dar i kazkokius asmeniskumus lenda nei suvokia realybe nei bankroto istatyma bent kiek ismano, visiskas nulis

  2. Tokio šmeižto senai nemačius, gėdos turėtumėt garbingą žmogų šmeižti!

  3. Kai svaidaisi kritika ir mėšlu siekdamas politinės karjeros, neišvengiamai gausi to paties. Žinom kas per žmogus ir kuom pagarsėjęs nuo jaunystės dienų šitas “garbingas” kandidatas. Asmeniškai netikiu, kad tokie žmonės gali kardinaliai pasikeisti.

    Pats straipsnis toks jausmas, kad visiška politinės kampanijos užsakyta, pigiai ir greitai suregsta rašliava – autorei minusas.

    Taip pat mačiau komentarus po straipsniu facebooke, gal kur galima rasti daugiau informacijos apie tuos didžius gerus darbus “garbingo” kandidato?

  4. O tai kaip čia dabar gaunas. Vakar šis žmogus parašė didelį straipsnį, kad mokyklose, vaikų darželiuose atidarys virtuves. (rinkiminė programa) Kavinė uždaryta tik atsidarius. Kavinės nesuvaldė, o nori atidarinėti valgyklas, rajone. Galėtų nors patylėti. Gėda ir dar prie lovio veržias. Ei valstiečiai iš kur tokį ištraukėt ?

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE