Kunigas Paulius Vaineikis. Facebook nuotr.
Sekmadienio vakarą kunigas Paulius Vaineikis savo asmeninėje Facebook paskyroje padėkojo jį palaikantiems tikintiesiems, atsiprašė LGBT bendruomenės ir paaiškino, Kad Kretingos pranciškonų  gimnazijos kapeliono pareigų atsisakęs pats.
Cituojame jo įrašą:
“Dėkoju visiems už maldą, bei palaikymą esamoje situacijoje. Dėkoju už visas pastabas ir nuomones. Suvokiu ir tikiu, kad be Meilės nieko nelaimėsim (1Kor13,1-3). Pasiekta, įrodyta Tiesa be Meilės neatneš pergalės džiaugsmo! Apgailestauju, jei ką įskaudino mano retorika. Nebuvo intencijos ką nors žeminti ar užgauti. Buvo troškimas išsakyti, kad nepritariu vyraujančiai neteisybei ir ideologijai – nutildyti kitaip manančius ir juos diskriminuoti. Buvau ir būsiu už visų skriaudžiamųjų pažemintųjų teisę gyventi orų ir pilnavertį gyvenimą. Nei prieš vieną asmenį neturiu pykčio ar nusistatymo. Mylėk žmogų, koks jis bebūtų, bet nesitaikstyk su jo daroma nuodėme. Taip moko Kristus, taip skelbia Evangelija.
Bendru susitarimu su broliais paprašiau, kad mane atleistų iš Gimnazijos kapeliono pareigų. Išreiškiu palaikymą Direktoriui ir laiminu Gimnaziją. Laiminu ir meldžiuosi už visus, kurie yra kitokios nuomonės ar įsitikinimų. Atsiprašau visų, kuriuos dėl savo ūmaus charakterio įstūmiau į didelį liūdesį, nusivylimą ar susiskaldymą. Pripažįstu, kad tik svaidymiesi žodžiais iškilusių visuomenės problemų neišspręsim. Kviečiu visas puses rungtyniauti meilės darbais bei pagarbos vienas kitam pavyzdžiais.
„Palaiminti gailestingieji; jie susilauks gailestingumo.
Palaiminti tyraširdžiai; jie regės Dievą.
Palaiminti taikdariai: Jie bus vadinami Dievo vaikais.
Palaiminti persekiojami dėl teisumo, jų yra dangaus karalystė (Mt 5,3-10 ).”
Tomas Vytautas Raskevičius. Delfi nuotr. 
Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, savę viešai pristatantis profesionaliu gėjumi, viešai atsiprašė oponento pirmasis (mat buvo savo Facebook paskyroje pasklebęs žeminančią kunigo nuotrauką), dar prieš dvi dienas:
“Internetą drebina žinia, kad LGBT bendruomenę „iškrypėliais“ ir “LGBT’išnikais” išvadinęs kapelionas atleidžiamas iš pareigų. Man asmeniškai labiau norėtųsi nuoširdaus atsiprašymo, o ne atleidimų. Kažkas turi nutraukti šią “raganų medžioklę”. Pradedu nuo savęs.”
Kretingos pranciškonų gimnazija savo Facebook paskyroje vasario 22 d. paskelbė kapeliono Pauliaus Vaineikio kreipimąsi į mokyklos bendruomenę su raginimu pasirašyti peticiją prieš Stambulo konvenciją ir  įstatymų projektus “Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos keitimas” bei “Lyčiai neutralios partnerystės įstatymas”. Po 6 valandų įstaiga įrašą ištrynė, o viešojoje erdvėje paplitus pamokslų įrašams, kuriuose P. Vaineikis, kalbėdamas apie homoseksualius asmenis, pavartojo frazes ‘iškrypėliai” ir “lgbtšnikai”, įžeidusias LGBT bendruomenę, nuo kovo 1 d. atleido jį iš pareigų.
Sekmadienį po pietų kretingiškiai rinkosi į maldos ir palaikymo akciją Pauliui Vaineikiui. 
Į “Švyturio” klausimus, išsiųstus ketvirtadienio vakarą, gimnazijos direktorius Alvydas Virbalis dar neatsakė, neatsiliepė ir į telefono skambutį pirmadienį.

 30,039 peržiūrų (-a)

53% LikesVS
47% Dislikes
3 thoughts on “Paulius Vaineikis atsiprašė už nesuvaldytas emocijas ir paaiškino – iš gimnazijos išėjo pats”
  1. Profesionalus gejus ? Cia kaip taip. Tipo tas kur uz pinigus su kitais vyrais ? Chia jau kvepia prostitucija, o ji lietuvoj nelegali .

  2. Seku šią istoriją. Man daug kas neaišku. Nesurišu galų, minčių, įvykių greičių.

  3. Jei turetu nors lasa padorumo, tai prisimtu atsakomybe uz savo zodzius. Issisuko nuo atsakomybes kai ptikras banditas.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE