Sekmadienį 15 val. kretingiškiai susirinko prie žymiojo Kretingos kryžiaus išreikšti palaikymą iš pareigų atleistam Kretingos pranciškonu gimnazijos kapelionui Pauliui Vaineikiui. Aisto Mendeikos nuotr.

Sekmadienį po pietų būrys kretingiškių rinkosi prie žymiojo šviečiančio kryžiaus bendrai maldai už kapelioną Paulių Vaineikį.

Kvietimu rinktis į palaikymo akciją už kapelioną Paulių Vainekį, išmestą iš Kretingos pranciškonų gimnazijos, socialiniuose tinkluose šeštadienį po pietų pasidalijo kretingiškė teisininkė Raimonda Šideikienė.

15 val. prie Kretingos krikščioniškojo simbolio R. Šideikienė pradėjo kalbą:

“Esu šios bendruomenės dalis. Jūs, kretingiškiai, esate Lietuvos mažojo Vatikano miestas, kurie kalbatės širdimi, kalbate tą krikščioniškąjį žodį. Norėjau, kad ateitumėte čia ir visi kartu išreikštume palaikytumą (nebijotume ir kiekvienas atskirai) mūsų kapelionui Pauliui Vaineikiui, kuris šioje demokratiškoje šalyje nebegalėjo ištarti laisvo žodžio ir to, ko mus moko krikščioniškas žodis.

Vien tam, kad saugotume, gintume savo šeimas, atraskime savyje stiprybės, atraskime savyje tiesos, tikėjimo, tos galios, nes tik su vidiniu tuo visu savo stiprumu mes galėsim atstovėti tai, kas šiandien vyksta. Nepasiduokim visom tom manipuliacijom, visiems tiems iškraipymams, kad žmogus nebėra žmogus, kad šeima nebėra šeima, kad vyras nebėra vyras, kad moteris irgi nebėra moteris, kad liga nebėra liga arba sveikas žmogus nebėra sveikas žmogus.

Atstovėkim prieš tiesą. […] Noriu pasakyti trumpą maldą, […] kad nejaustumėte tos psichologinės naštos, nuolatinio smurtavimo, neapykantos kurstymo. Nepasiduokime tai agresijai, nepasiduokite tai panikai ir patyčioms ir tam visam… Nebūkim abejingi. Eikime tiesos keliu. Tikėkime savimi, tikėkime savo vidiniu grožiu, meile, vidiniu atsidavimu savo artimui ir kiekvienam iš mūsų”.

Raimonda Šideikienė.

Kreipimąsi kretingiškė baigė malda į Švč. Mergelę Mariją, prašydama užtarimo Lietuvos vaikams ir jaunuoliams, šeimoms, darbuotojams, ligoniams.

“Pavedame (Mergelei Marijai) mūsų žmonių troškimą kurti krikščioniškomis vertybėmis grindžiamą Lietuvos visuomenę, kad visa Lietuva gyventų laisvėje”, – baigdama maldą kalbėjo R. Šideikienė.

O jos raginimą melstis už kapelioną Paulių Vaineikį ir kunigą Algirdą Toliatą kretingiškiai palydėjo plojimais.

Kunigų palaikymo akcijoje skambėjo giesmės, kiti pasisakymai. Su tikinčiaisiais čia susitiko ir pranciškonas vienuolis brolis Benediktas Jurčys.

Su tikinčiaisiais susitiko ir pranciškonas brolis Benediktas Jurčys. 

Čia pat buvo surinkti parašai kreipimuisi į Kretingos pranciškonų gimnazijos direktorių Alvydą Virbalį, kad Pauliui Vaineikiui būtų sugrąžintos kapeliono pareigos.

Direktorius kapelioną iš pareigų atleidžia nuo kovo 1 d. – dėl viešumoje išplitusių, jo teigimu, įžeidžiančių pasisakymų apie LGBT bendruomenę.

Apie pastarųjų dienų įvykius Kretingos pranciškonų gimnazijoje, nuvilnijusius per visą Lietuvą, skaitykite šiuose mūsų straipsniuose:

Ar Stambulo konvencijai bebus ką pražudyti Kretingos pranciškonų gimnazijoje?

Arkivyskupas Kęstutis Kėvalas: “Drausti pasisakyti yra labai pavojinga tendencija”

Stambulo konvencija – nesutrumpinta ir be komentarų

Ar Kretingos pranciškonų gimnazija turėjo pagrindo iš pareigų atleisti kapelioną P. Vaineikį?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

 10,115 peržiūrų (-a)

93% LikesVS
7% Dislikes
2 thoughts on “Kretingiškiai susirinko į palaikymo akciją kapelionui Pauliui Vaineikiui”
  1. kas drista savivaliauti pries laisva zodi? Kuo vadoaujasi m-los administracija ismesdama kapeliona?

  2. Direktoriau, ALVYDAI VIRBALI, nejuokaukit. Žinau istoriją apie vieną kunigą. Tam žmogui, kuris norėjo pakenkti kunigui, pradėjo labai nesisekti (sudegė kombainas, sunkia liga apsirgo artimas žmogus, nustipo karvė). Ką pasakė tas žmogus, “gyvenime nesikišiu niekur ir kitam patarsiu” labai gerai pagalvoti.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE